Ai voie să te vopsești în timpul sarcinii? Păreile sunt împărțite în acest sens. Deși nu există vreun studiu care să demonstreze clar că substanțele din vopseaua de păr sunt nocive pentru bebelușul tău, cele mai multe produse de acest gen conțin chimicale care pot fi absorbite în pielea scalpului. Totuși, acestea nu sunt absorbite într-o cantitate atât de mare încât să îți afecteze fetusul, spun specialiștii. Însă, există anumite reguli pe care trebuie să le urmezi.
Părul are tendința să crească mult mai repede în timpul sarcinii, din cauza numărului crescut de hormoni numiți androgeni, responsabili pentru creșterea părului. Totodată, nivelul ridicat de estrogen încetinește procesul de cădere. Deci, dacă aveai părul vopsit dinainte, este posibil ca rădăcinile să se arate în toată splendoarea lor, când ți-e lumea mai dragă.
Însă nu trebuie să te arunci imediat pe prima cutie de vopsea. Medicii recomandă să aștepți până la finalul primului trimestru pentru a-ți schimba culoarea părului, fiind perioada în care fătul tău își dezvoltă organele. Însă, dacă vrei, poți evita să te vopsești până la finalul sarcinii.
Dacă totuși de hotărăști să te vopsești, trebuie să ai în vedere anumite aspecte. În primul rând, alege produsele fără amoniac. Apoi, sigură-te că încăperea sau salonul în care urmează să faci procedura este bine aerisit. Încearcă să nu intri prea mult în contact cu substanțele din tub. În cazul în care te vopsești acasă, este recomandat să porți mănuși în timpul procesului, dar și o bluză cu mânecă lungă, dacă se întâmplă să verși vopsea pe tine. Nu uita la filnal să clătești foarte bine orice urmă de vopsea din păr și nu lăsa substanțele pe păr mai mult decât scrie pe lista de instrucțiuni.
Poți să își schimbi look-ul fără să te atingi prea mult de pielea scalpului. De exemplu, ai putea să îți faci șuvițe. Soluția va fi aplicată astfel doar pe firele de păr și învelite apoi în folie, evitând orice contact cu pielea. Sfatul este valabil și pentru alte tehnici precum ombre, balayage, etc.
Dacă ești încă sceptică cu privire la vopsitul cu produse din comerț, poți încerca să îți schimbi culoarea părului cu vopseluri semi-permanente din plante, precum henna, pentru o culoare maro- roșiatică, dar și combinația de henna și indigo, pentru o culoare închisă. Trebuie și aici să fii atentă, pentru că unele produse de pe piață pot conține și aditivi chimici. Procesul poate fi unul destul de greoi și murdar, însă există saloane specializate, care folosesc produse naturale pe bază de plante.
Intră pe blogul BabyStem.ro și citește numeroase articole care să te ajute să treci cu brio peste perioada sarcinii. Îți stăm la dispoziție cu informații despre sănătatea ta și a bebelușului și cum îi poți garanta un start asigurat, prin recoltarea de celule stem.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…