Orice mămică își dorește să-i asigure pruncul ei toate vitaminele de care are nevoie chiar din timpul sarcinii. În prezent este recomandat ca femeia gravidă să mănânce o varietate de alimente, astfel încât să obțină o creștere adecvată a greutății în sarcină și să asigure aportul necesar de substanțe nutritive pentru dezvoltarea armonioasă a fătului.
Majoritate medicilor recomandă suplimentarea alimentației viitoarei mămici încă de la începutul sarcinii cu preparate ce au un conținut bogat în vitamine și minerale. Cum este aproape imposibil să-i asiguri corpului tău în timpul perioadei de sarcină necesarul de nutrienți, doar pe bază de alimentație normală, Baby Stem a strâns informațiile necesare și îți prezintă principalele 6 vitamine și minerale, dar și rolul lor esențial.
Nivelul scăzut de acid folic poate conduce la un risc crescut al apariției problemelor de tub neural la bebeluș, anemiei megaloblastice, creșterii riscului de avort, de naștere prematură, de hipotrofie fetală. Administrarea corectă a acestuia se face preconcepțional și în primele 6-8 săptămâni de sarcină. Cantitatea necesară de acid folic este 400 micrograme/ zi.
Baby Stem este de părere că ai nevoie de 1000 mg de calciu pe zi înainte, în timpul și după sarcină. Doza de calciu trebuie crescut[ până la 1300 mg pe zi înainte, în timpul și după sarcină. Există un transfer de calciu de la mamă la făt care crește mult în trimestrul al treilea, din luna a VII –a de sarcină fătul primind de la mamă ¾ din calciu fetal. Acest lucru înseamnă că bebelușul îți consumă o doză considerabilă de calciu din organism. Necesarul de calciu în sarcină crește cu 0,5-0,8 g/zi față de necesarul femeii negravide (0,8 g/zi). În general, gravidele primesc în ultimul trimestru suplimente de calciu și vitamina D.
Femeia însărcinată, care are o valoare normală a hemoglobinei poate crște necesarul de fier din organism printr-o alimentație echilibrată, nefiind necesare suplimente pe bază de fier. Doza zilnică necesară de fier pentru o gravidă este de aproximativ 30 mg/zi. Dacă se constată prezența unei anemii se va apela la terapia cu fier împreună cu suplimentele de zinc și cupru, scopul fierului fiind acela de a scade absorbția acestora din organism.
În urma unor nenumărate studii, s-a ajuns la concluzia că un aport scăzut de zinc este strâns legat de greutatea mică pe care o are bebelușul în momentul nașterii.
Lipsa vitaminei B6 din organism poate duce la dermatite, anemii, neuropatii periferice. Suplimentele cu conținut de vitamina B6 se recomandă mai ales gravidelor tinere și celor cu multe nașteri în istoric.
Sugarii alăptați de mame adepte ale regimului vegetarian prezintă deficit de vitamina B12 și acestora li se recomandă obligatoriu 2 micrograme de vitamina B12 + 10 micrograme de vitamina D.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…