Cuprins
În fiecare toamnă, vinetele devin vedeta sezonului. Există însă o opinie mixtă asupra consumului lor în timpul sarcinii. În timp ce unele persoane spun că vinetele sunt în regulă în sarcină, celelalte consideră că sunt dăunătoare femeilor însărcinate.
Vinetele se pot consuma în siguranță în timpul sarcinii, dar în cantități moderate. Conțin fibre, folat și potasiu care sunt benefice pentru dezvoltarea fătului. Însă ar trebui să eviți consumul frecvent, deoarece pot să declanșeze alergii.
Prevenirea problemelor fătului: Folatul este important pentru dezvoltarea creierului și a abilităților cognitive la copil. Reduce riscul dezvoltării defectelor tubului neural și ajută la dezvoltarea globulelor roșii.
Reglează diabetul gestațional: Vinetele controlează creșterea nivelului de zahăr și astfel îți menține nivelul de zahăr din sânge sub control atunci când te confrunți cu diabetul gestațional.
Susține digestia: Fibrele din vinete ajută la ameliorarea constipației și îmbunătățește absorbția de nutrienți. De asemenea, reduc riscul de hemoroizi sau sindrom de colon iritabil.
Protejează celulele de la deteriorare: Coaja vinetelor conține o antocianină cunoscută sub numele de nasunină. Aceasta protejează celulele corpului de radicalii liberi. De asemenea, previne acumularea excesului de fier, care este asociat cu o șansă crescută de boli de inimă și cancer.
Reduce nivelul colesterolului rău: Vinetele reduc nivelul de colesterol dăunător și cresc nivelul de colesterol bun din sânge, ajutându-te astfel să ai o inimă sănătoasă.
Controlează hipertensiunea: Dacă ai hipertensiune în timpul sarcinii, vinetele te pot ajuta. Bioflavonoizii prezenți în vinete minimizează tensiunea arterială, promovând o sănătate bună a inimii și ar putea preveni riscul de complicații de sănătate în timpul sarcinii.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…