Si va fi vorba in acest articol despre celulele stem din unghii. Exista o multime de parti ale corpului care nu cresc atunci cand le pierzi. Unghiile sunt o exceptie, și un nou studiu publicat in Proceedings al Academiei Nationale de Stiinte (PNAS) dezvăluie unele dintre motivele.
O echipa de cercetatori USC Stem Cell condusa de cercetatorul principal Krzysztof Kobielak și co-autorii Yvonne Leung si Eva Kandyba au identificat o nouă populatie de celule stem de unghii, care au capacitatea de a se auto-reinnoi sau diferentia in mai multe tesuturi.
Pentru a găsi aceste celule stem evazive, echipa a folosit un sistem sofisticat de a atasa proteine fluorescente si alte „etichete” vizibile la celulele din unghiile soarecelui.
Cercetatorii au descoperit apoi ca aceste celule stem au flexibilitatea de a efectua un dublu rol. In conditii normale, celulele stem contribuie la cresterea atat a unghiilor, cat sși a pielii adiacente. Cu toate acestea, în cazulunui accident o proteina numita „proteina Bone morfogenică,” sau BMP, semnaleaza catre celulele stem pentru a comuta functia lor exclusiv pentru reparatia unghiilor.
Credit foto: http://www.medicalnewstoday.com
Sursa: http://www.medicalnewstoday.com
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…