În timpul sarcinii multe femei au întrebări despre modul în care se va schimba corpul lor. Însă, ar trebui să te gândești nu numai la cât de multe kilograme vei adăuga, ci și la cum se va modifica uterul în aceste 9 luni.
Cuprins
Uterul crește semnificativ în timpul sarcinii, fiind ca un balon care se umflă. Înainte de sarcină, uterul are dimensiunea unei portocale și este situat în zona pelvisului.
În jur de săptămâna a12a de sarcină, uterul are dimensiunea unui grapefruit și începe să crească și să iasă din pelvis, dar încă se încadrează în el. Dacă ai gemeni, uterul tău va începe să crească și să se întindă mai repede.
În timpul celui de-al doilea trimestru, uterul va crește la dimensiunea unei papaya. Nu se mai încadra în interiorul pelvisului. Acesta va fi situat la jumătatea distanței dintre buric și piept.
Pe măsură ce uterul crește, acesta va îndepărta organele din locurile lor obișnuite și va pune pe mușchii și ligamentele înconjurătoare. Acest lucru va provoca probabil dureri, însă sunt complet normale.
Începând cu săptâmâna 18 până la cea de-a 20a, medicul va măsura distanța de la nivelul osului pubian până la vârful uterului. Acest număr corespunde, de obicei, cu numărul de săptămâni în care ești însărcinată. De exemplu, dacă se măsoară 32 de centimetri, atunci ar trebui să ai o sarcină de aproximativ 32 de săptămâni.
După naștere, uterul se va reîntoarce treptat la dimensiunea și poziția pre-sarcină. De obicei durează aproximativ 6 săptămâni pentru ca acest proces să fie complet.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…