Universitatea din British Columbia, în colaborare cu BetaLogics Venture, o divizie a Janssen Research & Development, LLC, a publicat un studiu care evidențiază protocolul pentru transformarea celulelor stem în celule producatoare de insulină. Noua procedură ar putea fi un pas important în lupta împotriva diabetului de tip 1.
Protocolul poate transforma celulele stem îin celule fiabile, producatoare de insulină în aproximativ șase săptămâni, mult mai rapid decât cele patru luni care le-ar lua prin metodele anterioare.
„Suntem cu un pas mai aproape de a avea o cantitate infinită de celule producatoare de insulină pentru a trata patentat diabetul zaharat de tip 1,”, spune Timothy Kieffer care a condus cercetarea și este profesor în cadrul Departamentului UBC de Științe Fiziologice și Celulare la Departamentul de Chirurgie.
Protocolul transformă celulele stem în celule pancreatice secretoare de insulină printr-o metodă de culturi cu celule. Transformarea este finalizată după ce celulele sunt transplantate în corpul- gazdă.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…