A avea un copil este una dintre cele mai fericite perioade din viața multor femei. De la anticiparea zilei în care o să-l aduci pe micuțul tău acasă, la alegerea unui nume și a culorilor din camera sa, entuziasmul este absolut.
Dar indiferent cât de bine te pregătești pentru sosirea lui pe lume, este posibil sa nu te simți pregătită pentru toate schimbările prin care va trece corpul tău acum. Știind la ce să te aștepți, te va ajuta să te pregătești pentru lunile următoare. Iată tot ce trebuie să știi despre ce înseamnă primul trimestru de sarcină.
O sarcină durează aproximativ 40 de săptămâni. Săptămânile sunt grupate în trei trimestre. Primul trimestru este perioada dintre fertilizarea oului prin concepție și săptămâna 12 a unei sarcini.
Corpul femeii trece prin multe schimbări în primele 12 săptămâni ale unei sarcini. Tot acum apar și primele îngrijorări referitoare la:
În primul trimestru de sarcină apar și primele semne că ești însărcinată. Lipsa menstruației, schimbarea stării de dispoziție, crampele abdominale sau grețurile, toate acestea sunt simptome ale sarcinii ce au loc încă din primele săptămâni!
Încercați să nu vă faceți griji, aceste simptome arată că bebelușul dumneavoastră crește puternic și sănătos!
Sensibilitatea sânilor este unul dintre primele semne de sarcină. Aceasta este declanșată de modificările hormonale, care pregătesc canalele galactofoare pentru a hrăni copilul și probabil va dura până la finalul sarcinii. Alegerea unui număr mai mare la sutien și cremele pentru piele pot ajuta să vă regăsiți confortul.
În timpul sarcinii, contracțiile musculare care mută în mod normal alimente prin intestine încetinesc din cauza nivelurilor mai ridicate ale hormonului progesteron. Împreună cu suplimentele de fier, rezultatul este o constipație incomodă și gaze care vă pot face să vă simțiți balonată pe tot parcursul sarcinii. Creșteți aportul de fibre și beți lichide suplimentare. Activitatea fizică poate ajuta, de asemenea.
Sănătatea mintală este la fel de importantă ca și sănătatea fizică. Este normal să simțiți anxietate și stres, dar nu ar trebui sa fie ceva la care să vă gândiți tot timpul.
S-a dovedit că sportul și exercițiile ușoare, cum ar fi yoga, reduc anxietatea și sunt o modalitate excelentă de a rămâne activă și în timpul sarcinii.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…