Top 5 metode care te ajută să nu mai țipi la copilul tău

Copiii pot fi uneori cu adevărat obositori, mai ales dacă plâng continuu și nu se mulțumesc cu nicio rezolvare oferită de părinți. Dacă simți că cedezi și că cel mic te duce în pragul disperării, în loc să te enervezi și să țipi, mai bine alegi una dintre metodele explicate mai jos, care te vor ajuta să-ți păstrezi calmul, chiar și atunci când ești suprasolicitată.

Responsabilitatea părinților vis-a-vis de cei mici este extrem de mare, iar grija ce apare odată cu aducerea pe lume a unui bebeluș este infinită. Baby Stem vine în ajutorul părinților cu servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde, datorită colaborării cu Seracell, banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al probelor eliberate.

Iată câteva dintre cele mai bune metode pentru a te calma atunci când ești nervoasă

1. Respiră

Respirația este extrem de importantă, dacă vrei să-ți păstrezi calmul, chiar și atunci când ești pe punctul de a ceda. Inhalează aer, apoi expiră. Repetă de câteva ori și vei vedea că lucrurile încep să se limpezească în mintea ta. Dacă, spre exemplu, i-ai spus celui mic să-și stângă mașinuțele și să fie gata de culcare, iar cinci minute mai târziu el stă și se joacă în continuare, este normal să simți că-ți pierzi cumpătul, mai ales  după o zi infernală la serviciu. Nevoia de a țipa este prima care se instalează, însă nu este o soluție recomandată, nici pe departe. Întoarce-te, închide ochii și respiră, pentru a-ți controla emoțiile. Michelle LaRowe, autor al cărților dedicate mamelor, spune că este important să-ți iei un timp de gândire înainte de a reacționa în vreun fel. Doar așa, vei putea să rămâi calmă și să-i transmiți celui mic ceea ce dorești, fără a țipa.

2. Manageriază situația cu calm – vorbește-i serios, dar fără a fi răutăcioasă

În loc să țipi, alege un ton moale, calm, dar care să fie în același timp, ferm. Doar așa, cel mic va înțelege ceea ce îi ceri și se va conforma. Cu cât tonul este mai ridicat și mai aspru, cu atât cel mic va refuza să facă ceea ce trebuie. Un ton calm va conduce la rezolvarea problemei, iar tu îți vei putea păstra vocea intactă.

3. Ajută-ți copilul să-și exprime sentimentele

Înainte să-ți pierzi calmul, încearcă să înțelegi de ce copilul tău are un astfel de comportament. Una dintre cele mai des întâlnite motive pentru care cel nu reacționează corect, este că pur și simplu, nu știe cum să o facă. LaRowe, autor al cărților pentru mame, spune că rolul părintelui este acela de a-și ajuta copilul să se exprime în mod eficient, prin validarea sentimentelor.  Astfel, în loc să-ți cerți copilul pentru o năzbâtie pe care a făcut-o, este mult mai util să-i explici de ce nu a procedat bine și de ce ești supărată, doar așa va înțelege și nu va mai repeta.

4. Stabilește reguli clare și urmează-le

Amenințările asupra celui mic nu vor conduce la stingerea conflictului, ci dimpotrivă, îl va determina pe el să acționeze la fel în continuare. Amenințările îl vor face să ia totul în glumă, de aceea este necesar ca unele reguli să fie stabilite de la început, la fel și consecințele ce vor fi aplicate, dacă cel mic se împotrivește.

5. Laudă-ți copilul atunci când face lucruri bune și ceartă-l atunci când greșește

Copiii sunt dependenți de atenția părinților, indiferent dacă o obțin în urma unor lucruri bune sau în urma unor prostioare pe care le fac. De cele mai multe ori, cel mic este bucuros chiar și atunci când îl cerți, deoarece și-a atins scopul și ți-a atras atenția, de aceea, o metodă bună atunci când greșește este să-l ignori, astfel va înțelege că a greșit și-și va cere scuze.

De asemenea, atunci când îți lauzi copilul, acesta va fi mulțumit pentru felul în care ți-a atras atenția și va repeta acest gest, pentru a-ți recâștiga atenția, de fiecare dată.

Decizia de a deveni părinte schimbă gândirea multor cupluri care, odată cu ocazia nașterii celui mic, își schimbă prioritățile. Grija pentru cel mic este infinită, iar atribuția părinților este aceea de a-l crește frumos, de a-i oferi o educație bună și de a-l feri de probleme. Recoltarea celulelor stem la naștere este garanția că cel mic nu va avea probleme medicale în viitor, deoarece tratează peste 85 de boli grave.

Baby Stem este partener Seracell – banca cea mai mare bancă de celule stem din Germania și oferă servicii de procesare și depozitarea a celulelor stem. În plus, Seracell este singura bancă cu experiență în ambele tipuri de recoltare –  din măduva osoasă și din cordonul ombilical. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022