Testul Beta HCG în timpul sarcinii

Testul beta hCG este foarte important, el fiind necesar a fi efectuat , indiferent de existenta sângerărilor  la  momentul realizării lui. Hormonul sarcinii, denumit și gonadotropină corionică umană, e frecvent întâlnit sub denumirea de hCG.

Testul hCG se poate face atât prin analize de urină cât şi de sânge.  Ocazional, un test hCG este folosit pentru examinarea sarcinii dacă o femeie urmează să fie supusă unui tratament medical, să fie plasată pe anumite medicamente sau să aibă alte teste, cum ar fi raze X, care ar putea dăuna copilului în curs de dezvoltare. Aceasta se face de obicei pentru a confirma faptul că femeia nu este însărcinată. A devenit practica standard la majoritatea instituțiilor de a examina toți pacienții de sex feminin pentru sarcină folosind un test de hCG în urină sau sânge înainte de o intervenție medicală, cum ar fi o operație, care ar putea dăuna unui făt.

Testarea din sânge este foarte importantă pentru femeile care au efectuat o procedură de RUA pentru că oferă informaţii despre rezultatul procedurii.

  • valoare negativă (de regulă sub 5 m UI/ml) arată lipsa unei sarcini,
  • valoare pozitivă ( de regulă peste 5 mUI/ml) semnifică o sarcină

 

 

Care sunt caracteristicile testului beta HCG

 

Testul calitativ pentru hCG detectează prezența hCG și este utilizat în mod obișnuit pentru a examina o sarcină. Acest test poate fi efectuat de către un laborator, la un cabinet medical sau la domiciliu utilizând un kit de testare a sarcinii la domiciliu. Metodele vor varia ușor, dar pentru majoritatea cazurilor, o bandă de testare este scufundată într-o ceașcă de urină colectată sau expusă la fluxul de urină al unei femei. O linie colorată (sau altă schimbare a culorii) apare în intervalul de timp alocat pentru instrucțiuni, de obicei aproximativ 5 minute. Pentru rezultate corecte ale testelor, este important să urmați cu atenție instrucțiunile de testare. În cazul în care testul este negativ, acesta se repetă de câteva zile. Deoarece hCG crește rapid, un test negativ inițial poate deveni pozitiv în această perioadă de timp.

Testarea cantitativă a hCG, numită adesea beta hCG (β-hCG), măsoară cantitatea de hCG prezentă în sânge. Aceasta poate fi utilizată pentru a confirma o sarcină. De asemenea, poate fi utilizat, împreună cu un test de progesteron, pentru a ajuta la diagnosticarea unei sarcini ectopice, pentru a ajuta la diagnosticarea și monitorizarea unei sarcini care ar putea fi defectuoasă și / sau la monitorizarea unei femei după un avort spontan.

Un rezultat negativ al hCG înseamnă că este puțin probabil ca o femeie să fie însărcinată. Cu toate acestea, testele efectuate prea devreme într-o sarcină, înainte de a exista un nivel semnificativ de hCG, pot da rezultate fals-negative. Testul poate fi repetat câteva zile mai târziu, dacă există o posibilitate mare de sarcină.

Nivelul sanguin al hcG la o femeie cu sarcină ectopică crește de obicei cu o rată mai mică decât cea normală. În mod obișnuit, nivelurile de hCG se dublează la fiecare două zile în primele patru săptămâni ale unei sarcini normale, apoi se reduc la fiecare 31/2 zile cu șase săptămâni. Cei care au sarcini care nu reușesc, de asemenea, vor avea în mod frecvent un timp de dublare mai mare de timpuriu sau ar putea chiar să arate concentrații de hCG în decursul perioadei de dublare. Concentrațiile hCG vor scădea rapid după un avort spontan. Dacă hCG nu se încadrează la niveluri nedetectabile, acesta poate indica țesutul rămas care produce hCG care va trebui eliminat

 

Ai grijă de sănătatea bebelușului tău încă din primele zile de viață și apelează la măsurile de precauție pentru că cel mic să fie în siguranță! Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează babystem.ro

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022