Nimeni nu știe când vor fi necesare celulele stem pentru a trata o boală gravă. Fie că este vorba de o terapie de salvare a vieții sau de un tratament pentru a încetini procesul de îmbătrânire, pe parcursul unei vieți, pot exista numeroase ocazii în care celulele stem din sângele cordonului ombilical al bebelușului recoltate la naștere pot fi de ajutor.
Doi factori cheie influențează terapia cu celule stem: disponibilitatea numărului potrivit de celule viabile și tipul corect de celule. Celulele stem din sângele din cordonul ombilical sunt probabil cele mai puternice pe care le vom avea vreodată, dar numărul care poate fi recoltat din cordonul ombilical este limitat de cantitatea de sânge disponibilă. Acesta este motivul pentru care este crucial ca prelucrarea să rețină cât mai multe dintre celulele stem prețioase ale bebelușului.
Un studiu științific prezentat recent în revista Herald Scholarly Open Access confirmă faptul că TotiCyte este cea mai avansată tehnologie pentru procesarea celulelor stem. TotiCyte este o tehnologie de separare celulară capabilă să îmbunătățească semnificativ recuperarea celulelor stem post criogenare. În plus, această tehnologie este singura care elimină 99% din globulele roșii și păstrează toate tipurile de celule din probă.
Pentru că numărul de celule stem contează în tratamentul unei boli grave, TotiCyte oferă mai multe celule stem în cazul necesar unui tratament. TotiCyte este o tehnologie dezvoltată pentru a maximiza numărul de celule atât pre-criogenare, cât și mai ales după decongelare.
Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?
TotiCyte, elimină >99% din conținutul de eritrocite
Transplantul de celule stem a fost folosit cu un efect deosebit în tratamentul mai multor tipuri de boli grave.Celule stem utilizate în diferite tratamente, se pot recolta din mai multe surse, cum ar fi sânge periferic, tesut adipos sau măduva osoasă. Cu toate acestea, sângele din cordonul ombilical este considerat ca fiind cea mai bună sursă de celule stem datorită beneficiilor sale asociate, inclusiv incidență mai scăzută a bolii acute Graft-versus-Host (grefă versus gazdă, în urma unui transplant alogen) și toleranța unei potriviri parțiale HLA între donator și beneficiar.
Cu toate acestea, realizarea transplanturilor cu celule stem din cordonul ombilical la pacienți cu greutate corporală mai mare a fost constrânsă de limitările dozelor celulare, care este considerată ca fiind cel mai mare dezavantaj al utilizării celulelor stem.
Odată cu recomandarea de clampare întârziată a cordonului ombilical venită din partea Federației Internaționale de Ginecologie și Obstetrică (FIGO) și Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care s-a dovedit a fi benefică atât pentru nașterea la termen, cât și pentru nașterea prematură, au existat mai multe încercări de a dezvolta metode care să le permită recoltări celulare mai eficiente și îmbunătățirea stocării criogenice.
Pentru a remedia aceste deficiențe, banca de celule stem Cells4Life din Marea Britanie a dezvoltat o tehnologia unica de procesare TotiCyte și a comparat eficacitatea acestuia cu alte metodologii/aparate de separare celulară, utilizate uneori atât de băncile private de stocare celule stem din cordonul ombilical, cât și de cele publice.
Depozitarea sângelui din cordonul ombilical pentru aplicații terapeutice utilizând tehnologii de separare celulară este bine stabilită, dar pierderea semnificativă de celule albe în timpul procesării și congelării rămâne problematică. Iată eficacitatea tehnologiei TotiCyte, aceasta elimină >99% din conținutul de eritrocite fără centrifugare și îmbunătățește recuperarea post-dezghețare.
TotiCyte recuperează mai eficient celulele nucleate și mononucleate totale
În urma cercetărilor comparative efectuate, TotiCyte a apărut superior, eliminând> 99% din fracțiunea eritrocitară și îmbunătățind semnificativ recuperarea celulelor stem CD34 + viabile după decongelare. Acest ultim punct este poate cea mai importantă îmbunătățire observată atunci când se utilizează TotiCyte și se reflectă în testele unității de formare a coloniilor (CFU) acceptate pe scară largă ca „standardul de aur” semnificând utilitatea clinică.
Compararea recuperării viabile a celulelor CD45 + și CD34 + utilizând TotiCyte, AXP, HES, MacoPress Smart si Sepax 2 a fost realizată folosind citometrie de flux. Volumul minim de sânge / CPDA procesat utilizând TotiCyte sau HES a fost de 30 ml, pentru AXP volumul minim a fost de 40 ml și pentru MacoPress Smart și Sepax 2, de 50 ml.
Pentru a determina capacitatea lui TotiCyte de a recupera celulele nucleate din sângele uman, probele au fost procesate și evaluate pentru diferite populații de celule folosind un analizor de hematologie.
Evaluarea recuperării viabile a celulelor CD34 + a fost semnificativ îmbunătățită atunci când a fost comparat TotiCyte cu celelalte tehnologii de separare celulară. TotiCyte a arătat o îmbunătățire de 1,6 ori a recuperării celulei CD34 + comparativ cu AXP și HES și de 1,7 ori în comparație cu MacoPress Smart și Sepax 2.
TotiCyte – Formarea coloniilor post -criogenare
Deoarece viabilitatea post-criogenare a sângelui din cordonul ombilical crioconservat nu garantează activitatea funcțională, s-au efectuat teste ale Unității de formare a coloniei (CFU). Pentru a elimina orice impact potențial al procesării în aval utilizate pentru a elimina eritrocitele contaminante din probele Sepax 2, MacoPress Smart și AXP, citometria de flux a fost utilizată pentru a determina din nou celulele CD45 + viabile și CD34 + viabile înainte de placare.
TotiCyte a fost semnificativ mai bun în comparație cu toate sistemele testate producând în medie CFU / celule CD34 + viabile (0,47, SD ± 0,09) comparativ cu:
- AXP (0,34, SD ± 0,11, ajustat p = 0,025)
- HES (0,32, SD ± 0,12, ajustat p = 0,0012)
- MacoPress Smart (0,28, SD ± 0,11, ajustat p <0,0001)
- Sepax 2 (0,27, SD ± 0,09 ajustat p = 0,0053)
Aceasta a echivalat cu o creștere de 1,4 ori a CFU comparativ cu AXP, de 1,5 ori comparativ cu HES, de 1,7 ori comparativ cu MacoPress Smart și Sepax 2.
TotiCyte – Îndepărtarea eritrocitelor și a hemoglobinei
Unul dintre obiectivele majore în dezvoltarea TotiCyte a fost îndepărtarea eficientă de eritrocite contaminante din sângele de cordon ombilical recoltat fără a compromite recuperarea celulelor stem.
TotiCyte a îndepărtat > 99% din hematocrit, după procesare:
- TotiCyte (0,9%, SD ± 0,06)
- AXP (54,5%, SD ± 9,2)
- HES (1,8%, SD ± 0,4)
- MacoPress Smart (27,6%, SD ± 9,8)
- Sepax 2 (38,2%, SD ± 4,4).
În concluzie, conform rezultatelor acestui studiu, TotiCyte a fost capabil să separe volumele de sânge / CPDA de până la 30 ml, a arătat o îmbunătățire de 2,2 ori a recuperării celulare viabile a CD34 + comparativ cu AXP, creștere de 2,3 ori comparativ cu HES, de 3,0 ori comparativ cu MacoPress Smart și de 2,8 ori în creștere comparativ cu Sepax 2.
În urma acestui studiu științific s-a constatat că TotiCyte a îmbunătățit semnificativ recuperarea viabilă a celulelor stem hematopoietice în comparație cu metodele standard din industrie. TotiCyte este rentabil, permițând stocarea unor volume reduse, eliminând în același timp peste 99% din conținutul de eritrocite, cu o pierdere mică a fracției de celule albe.
Aceste observații au relevanță clinică, deoarece reducerea semnificativă a eritrocitelor este probabil să evite incompatibilitățile ABO / Rh, în timp ce viabilitatea și recuperarea superioară a celulelor CD34 + ar fi de așteptat să aibă un impact pozitiv prin îmbunătățirea „ratelor de preluare”. Importanța recuperărilor îmbunătățite post criogenare ar putea duce la transplanturi cu rezultate semnificativ îmbunătățite.
Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?
Datele studiului demonstrează în mod clar că prelucrarea TotiCyte a sângelui din cordon ombilical oferă o metodă semnificativ mai eficientă de procesare a celulelor stem atât de valoroase.
Baby Stem, partenerul exclusiv al băncii Cells4Life în România, este singura companie ce deține în portofoliu toate variantele medicale disponibile la nivel global pentru procesarea și stocarea celulelor stem: TotiCyte, sange integral, separare celulara, tesut din cordonul ombilical, si placenta (atat membrana Amnion si celule placentare).