Majoritatea mamelor produc suficient lapte matern pentru a răspunde nevoilor bebelușilor lor în creștere, dar există anumiți factori care pot influența lactația, cum ar fi hrănirile rare, operațiile anterioare ale sânului, probleme tiroidiene, insuficiență hormonală, diabet și sindrom ovarian polichistic. Din fericire, în cele mai multe cazuri, poți crește în mod natural aportul de lapte. Iată cele mai bune 5 sfaturi pentru a te ajuta să îmbunătățești lactația:
Poziția bebelușului reprezintă unul dintre elementele principale către o alăptare de succes. Atunci când un bebeluș este așezat corect, mamele evită riscul de durere a sfârcurilor și pot alăpta confortabil, permițând copilului să consume laptele ușor. Dacă un bebeluș nu stă corect, iar laptele se scurge în permanență pe lângă sân, producția de lapte va scădea.
Alăptarea funcționează conform legii cererii și ofertei, însemnând cu cât sânul este stimulat și golit, cu atât se reumple cu lapte. Ar trebui să alăptezi de cel puțin 8 ori în 24 ore și apoi să folosești o pompă de sâni după hrănire pentru a asigura drenarea completă. Folosirea unei pompe de calitative este foarte importantă în procesul de lactație.
Studiile arată că practicarea masajului la sân în timpul alăptării și al pompării ajută la creșterea producției de lapte cu până la 48%! Masajul ajută la comprimarea conductelor și la golirea sânului mai eficient.
Mai multă energie înseamnă mai multă producție de lapte. Specialiștii recomandă să mănânci minimum 1800 de calorii pe zi, dintr-o varietate de alimente sănătoase și să bei multă apă. Este foarte întâlnită senzația de sete crescută în timp ce alăptezi din cauza eliberării de oxitocină. Astfel, asigură-te că ai o sticlă de apă la îndemână!
Punerea în aplicare a acestor sugestii te va ajuta treptat la creșterea producției de lapte, dar nu înainte de a te consulta cu medicul tău.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…