Sfaturi pentru viitoare mămici

Spanacul în sarcină – Beneficii pentru mama și copil + Sugestii de consumare!

Spanacul este o legumă hrănitoare, plină de nutrienți. Când ești însărcinată, corpul tău are nevoie de o cantitate suficientă de nutrienți potriviți pentru creșterea și dezvoltarea fătului. În cazul în care te întrebi dacă poți sau nu poți mânca spanac în timpul sarcinii, atunci iată tot ce trebuie să știi.

Cuprins
Beneficiile uimitoare ale spanacului în timpul sarcinii
Cum poți prepara spanacul în timpul sarcinii

Beneficiile uimitoare ale spanacului în timpul sarcinii

1. Conține acid folic

Acidul folic este necesar pentru creșterea și dezvoltarea copilului în pântece. Contribuie la dezvoltarea coloanei vertebrale și previne avortul spontan. De asemenea, ajută la creșterea producției de celule roșii din sânge, prevenind astfel, afecțiuni precum anemia.

2. Îmbunătățește starea de spirit

Vitamina B din spanac este miraculoasă! Dacă te-ai confruntat cu o stare de spirit mai puțin promițătoare, ia în considerare să introduci spanacul în alimentația ta. Creierul și corpul îți vor mulțumi. Consumul de spanac combate depresia, reduce stresul și anxietatea.

3. Întărește oasele și dinții

Calciul este un mineral important care este necesar pentru creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a oaselor și a dinților. Obții aproximativ 99 mg de calciu într-o porție de 100 g de spanac. Pe lângă dezvoltarea oaselor, calciul este necesar pentru prevenirea cheagurilor de sânge în artere și este responsabil pentru îmbunătățirea funcțiilor nervoase și musculare.

4. Conține vitamina E

Aportul suficient de vitamina E este în mod remarcabil în strânsă legătură cu prevenirea astmului. De la echilibrarea hormonilor până la prevenirea simptomelor PMS și lupta împotriva daunelor radicalilor liberi, Vitamina E îți îmbunătățește vederea și echilibrează nivelul colesterolului din corp.

5. Ameliorează durerile

Spanacul conține compuși antiinflamatori care asigură ameliorarea durerilor. Durerile din timpul sarcinii pot reprezenta o problemă pentr viitoarele mămici. Insă, consumând în mod constant spanac, durerilor se vor ameliora.

Cum poți prepara spanacul în timpul sarcinii

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Când vine vorba de spanac, ai numeroase moduri în care îl poți consuma. Îl poți adăuga crud în salate, îl poți găti la aburi ca garnitură la diferite preparate sau îl poți intergra în smoothie-uri.
Indiferent de preferința ta, spanacul este o sursă excelentă de nutrienți bineveniți pe toată durata sarcinii.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022