Cuprins
Multe dintre femeile însărcinate sunt interesate de întrebarea: să meargă sau nu la solar. La urma urmei, un bronz frumos pe timpul iernii arată minunant și este greu de refuzat. Dar starea de sănătate a copilului este prioritară. Și fiindcă mersul la solar este considerat un risc, este bine să ne gândim de două ori înainte de a-i călca pragul în sarcină. Bronzarea la solar este o tendință comună în rândul femeilor care își doresc o piele bronzată indiferent de sezon. Află, însă care sunt pericolele solarului pentru femeile aflate în perioada de sarcină.
Pentru femeile care își doresc o piele bronzată indiferent de anotimp, prin vizitele la salonul de bronzare, iată o serie de argumente care să susțină ideea că este periculos sa mergi la solar în timpul sarcinii:
Într-adevăr, organismul uman are nevoie de vitamina D. Și toată lumea știe că acesta poate fi obținută numai de la soare. Pot razele artificiale ale solarului forma vitamina D? La drept vorbind, solarul poate compensa în mică parte nevoia noastră de vitamina D. Cu toate că avem și puncte de vedere care combat această afirmație.
Deoarece solarul a apărut recent, el nu a fost supus unor cercetări serioase. Prin urmare, este dificil să oferim un răspuns 100% sigur privind efectele expunerii la solar pe timpul sarcinii. Tocmai de aceea medicii nu recomandă frecventarea solarului. Întâi pentru că pot apărea pete închise la culoare pe piele. În plus, supraîncălzirea i-ar putea face rău fătului. Unii medici consideră că expunerea la razele ultraviolete ale solarului afectează dezvoltarea creierului copilașului. Loțiunile de protecție împortiva radiațiilor nu sunt tocmai recomandate, pentru că pot ajunge la copil cu ușurință, prin placentă. Prin pielea deteriorată pătrunde foarte multă cremă și loțiuni.
Printre alte contraindicații se includ și: riscul de avort spontan, hipertensiune arterială, diabet zaharat, cancer de sân, sensibilitatea pielii, varice.
Ai grijă de sănătatea bebelușului tău chiar și după naștere. Baby Stem este partenerul partenerul exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem numărul 1 în Germania (în ceea ce privește numărul de recoltări lunare și de eliberări totale). Vorbește cu specialiștii de aici și află cum ai putea să-ți protejezi bebelușul de mai mult de 40 de boli grave.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…