Cuprins
Ai dureri ale osului pubian atunci când stai pe scaun, mergi, sau stai întinsă pe o parte? Iată cum se numește această afecțiune, care este cauza și ce poți să faci pentru a scăpa de durere!
Disfuncția simfizei pubiene este o afecțiune ce apare în sarcină, datorită anumitor factori ce țin de relaxarea ligamentelor în această perioadă.
Simfiza pubiană reprezintă un grup de simptome care cauzează disconfort în regiunea pelviană. De obicei apare în timpul sarcinii, când articulațiile pelvine devin rigide sau se mișcă neuniform. Se poate întâmpla atât în partea din față, cât și în spatele bazinului. Disfuncția simfizei pubiene este, uneori, denumită durere pelvină.
Condiția nu este dăunătoare pentru bebeluș, dar ar putea fi foarte dureroasă pentru mamă. La anumite femei, durerea poate fi atât de severă încât afectează mobilitatea.
Simptomele Simfizei Pubiene pot varia pentru diferiți oameni, atât din punct de vedere al severității, cât și al prezentării. Cele mai frecvent întâlnite simptome sunt:
Durerea este adesea mai evidentă când:
Cea mai comună cauză a SPD este sarcina. Se crede că SPD afectează într-o oarecare măsură până la 1 din 5 femei însărcinate.
În timpul sarcinii, hormonii, cum ar fi relaxina, sunt eliberați pentru a slăbi ligamentele și mușchii din:
Această relaxare a mușchilor este destinată pentru a ajuta corpul să dea naștere, dar, de asemenea, înseamnă că articulațiile pot deveni dezechilibrate și mai mobile decât ar fi de obicei. Acest lucru poate provoca disconfort sau durere.Deși această slăbire este destinată să ajute la naștere, uneori poți începe să produci acești hormoni la începutul sarcinii. S-ar putea să simțiți simptomele SPD cu mult înainte de a veni momentul nașterii.
Greutatea și poziția bebelușului se consideră, de asemenea, a afecta durerea pelviană. Simptomele SPD tind să se înrăutățească pe măsură ce progresează sarcina.
Încearcă să stai mai mult în pat și să își relaxezi ligamentele utilizând o centură de suport sau aplicând sticle cu apă caldă.
Vrei să afli mai multe despre stocarea celulelor stem din cordonul ombilical? Intră pe www.babystem.ro și citește informațiile pe care ți le punem la dispoziție.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…