1. Spune-i copilasului ce calitati are si ce capacitati are, ca este capabil de foarte multe lucruri bune si ca va reusi sa ajunga un om bun cand va creste. Pentru ca el va creste ceea ce il idemni sa fie, daca ii dai incredere ca este bun, ca poate face lucruri bune, mai ales cand depune eforturi pentru ele si isi asuma responsabilitati. Lauda copilasul cand isi asuma responsabilitatea, chiar daca va da gres pentru inceput, este foarte important ca incearca.
2. Alege sa iti pedepsesti altfel copilul – vorbeste cu el despre valoarea binelui si despre ce a facut rau si de ce este rau ce a facut.
3. Vorbeste cu el politicos chiar si atunci cand simti ca te lasa rabdarea, pentru ca cu strainii suntem cat se poate de politicosi si in contexte mai putin placute. Copilul are nevoie de exemplul parintelui pentru ceea ce este rugat sa faca. Daca vrei un copil bine crescut arata-i exemplu personal.
4. Imparte timpul petrecut cu el si cu bunicii sau alte rude apropiate, pentru ca sunt multe tipuri de experienta de viata si amandoi veti avea nevoie de cate o particica din fiecare.
5. Joaca-te cu coplasul tau pe podea, unde ii va placea lui cat e mic sa stea. Vei avea o perspectiva mult mai ampla asupra felului in care vede el lucrurile de la inaltimea sa.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…