Din ce în ce mai multe femei apelează la cezariana în încercarea de a-şi proteja sexualitatea după naştere. Foarte multe femei cred că naşterea le va afecta vaginul şi nu vor mai putea face dragoste la fel ca înainte.
Cezariana este o metodă de naştere lipsită de dureri iniţial, dar care ridica anumite riscuri şi mai multe întrebări. Una dintre dilemele care frământa proasptele mămici care au născut prin cezariană este cea cu privire la sex. Recuperarea după operaţie influenţează data primului contact sexual.
Majoritatea medicilor recomandă perioada de 6 săptămâni de repaos sexual precum și în cazul naşterii naturale. Există mai multe motive pentru care este recomandată această dată:
Atunci când medicul acordă undă verde pentru începerea vieţii sexuale, trebuie că respectivul cuplu să respecte câteva reguli esenţiale:
Nu ezita să discuți cu medicul ori de câte ori ai întrebări sau preocupări legate de sex, mai ales dacă nu ești sigură dacă trebuie să te abții sau ai temeri legate de siguranța copilului. Dacă ți se cere să întrerupi sexul în timpul sarcinii, asigură-te că înțelegi dacă trebuie să eviți penetrarea sau orgasmul sau ambele.
Recoltarea de celule stem poate fi de asemenea o altă metodă eficientă de a sta fără griji după naștere. Baby Stem este o bancă specializată în recoltarea de celule stem, care asigură protecția copilului tău împotriva a mai mult de 40 de boli grave. Află mai multe detalii de la specialiști, fiind parteneri exclusiv Seracell, banca de celule stem numărul 1 în Germania.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…