Cuprins:
Semnele din naștere sunt pete pe piele care se pot observa la naștere sau la scurt timp după aceea. Majoritatea nou-născuților prezintă un astfel de semn.
Semnele din naștere vasculare – un punct roșu, roz sau purpuriu – sunt cauzate de vasele de sânge de sub piele. Unii oameni se nasc cu semne pigmentare, acestea sunt, de obicei, maro și sunt cauzate de gruparea celulelor pigmentare.
În ciuda prevalenței lor, semnele de naștere sunt încă un fenomen destul de misterios. Nimeni nu știe cu adevărat care sunt cauzele semnelor din naștere. Experții spun că semnele vasculare nu sunt ereditare.
Acestea sunt mai puțin frecvente în rândul persoanelor din Asia, comparativ cu persoanele din alte părți ale lumii. Potrivit folclorului din Spania, Italia și unele țări arabe, semnele din naștere sunt cauzate de dorințele nesatisfăcute ale mamei în timpul sarcinii. De exemplu, dacă o viitoare mămică are poftă de căpșuni, iar această dorință nu este îndeplinită, bebelușul ei se va naște cu un semn în formă de căpșună.
Multe semne se clasează într-una din cele două categorii, fiecare având o cauză diferită:
Semnele din naștere vasculare apar dacă vasele de sânge dintr-o anumită zonă a pielii nu se formează așa cum ar trebui. De exemplu, pot exista prea multe vase de sânge grupate într-o zonă sau vasele de sânge pot fi mai largi decât ar trebui să fie.
Semnele pigmentare apar atunci când există o supraaglomerare a celulelor pigmentare într-o zonă. Celulele pigmentare sunt cele care dau pielii culoarea naturală.
Semnele de naștere sunt rareori o cauză de îngrijorare medicală.
Un astfel de semn care se dezvoltă pe pleoapă trebuie tratat cu promptitudine, altfel există riscul unor probleme ale văzului.
Așadar, semnele din naștere reprezintă un fenomen natural de care trebuie să te îngrijorezi numai în anumite situații excepționale.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…