Modificări ale mucusului cervical în timpul sarcinii
Cuprins
- Modificări ale mucusului cervical în timpul sarcinii
Secreție de culoare maro sau roz
Monitorizarea secreției vaginale
Există modificări ale consistenței mucoasei cervicale a femeii în timpul sarcinii și pe tot parcursul ciclului menstrual. Adesea, femeile caută semne fizice, cum ar fi modificări ale mucoasei cervicale, ca semn al unei sarcini timpurii sau ca modalitate de a ști dacă este timpul potrivit pentru concepție.
Iată care sunt cele mai importante lucruri de reținut despre o secreție vaginală normală și când aceasta poate prezenta semne care anunță o posibilă sarcină.
Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?
Modificări ale mucusului cervical în timpul sarcinii
O cantitate mică de secreție vaginală este prezentă de obicei pe tot parcursul lunii și se schimbă în trimestrele de sarcină și în diferitele faze ale ciclului menstrual. Această secreție este denumită leucoree. Este de obicei subțire și de culoare albă. Termenul este utilizat frecvent atunci când se face referire la secreția vaginală din timpul sarcinii, dar leucoreea este, de asemenea, prezentă la femeile care nu sunt însărcinate.
Secreție de culoare maro sau roz
Există și secreții vaginale de culoare roșie sau roz, prezente în timpul sarcinii timpurii. Această secreție poate fi un semn de sângerare prin implantare, adică o posibilă sarcină.
Se numește sângerare prin implantare deoarece este frecvent observată în jurul perioadei în care un embrion se va implanta în mucoasa uterină. Există foarte puține dovezi că implantarea generează, de fapt, această secreție colorată așa că doar acest simptom nu poate fi un semn sigur că o sarcină este posibilă.
Este posibil să nu experimentezi sângerări de implantare dacă ești gravidă. Și, chiar dacă observi acest tip de secreție, este posibil să nu fie un semn al sarcinii timpurii. Există o serie de cauze posibile pentru depistarea acestor secreții apărute la jumătatea ciclului, inclusiv modificări hormonale și chisturi ovariene.
Mucusul cervical joacă un rol important în sistemul reproducător. Când corpul se află în stadiile non-fertile ale ciclului menstrual, mucusul cervical devine mai intens și lipicios pentru a preveni infecția. Când ești pe punctul de a ovula, secreția devine mai apoasă și abundentă, ceea ce îi permite spermei să ajungă mai ușor la ovul și să supraviețuiască.
Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?
Monitorizarea secreției vaginale
Există o serie de semne pe care le poți urmării și observa pentru a estima cel mai bun moment al lunii pentru a rămâne însărcinată. Monitorizarea acestor semne te poate ajuta să îți dai seama de timpul cel mai fertil, dar nu este întotdeauna cea mai sigură variantă și ar trebui utilizate și alte metode dacă încerci să rămâi gravidă.
Monitorizarea atentă efectuată de un medic specialist este întotdeauna cea mai recomandată și sigură soluție pentru a ști că totul se desfășoară normal și sănătos.
Dacă încerci să rămâi însărcinată, poți observa cu ușurință semnele prevestitoare de sarcină, cum ar fi oboseala, greața de dimineață și poftele alimentare.
Cu toate acestea, hormonii care preced ciclul menstrual te pot face să te simți obosită, grea și înfometată sau cu pofte pentru anumite alimente, astfel încât să fii confuza cu privire la simptomele și semnele pe care corpul tău le transmite.
Verificarea mucusului cervical sau a altor simptome de „sarcină” nu sunt metode fiabile de confirmare a sarcinii. Având o întârziere de ciclu și făcând un test de sarcină este modul cel mai sigur de a confirma această posibilitate.
Dacă îți dorești să rămâi însărcinată, informează-te din timp cu privire la recoltarea celulelor stem la naștere. Baby Stem a adus în România, în colaborare cu Cells4Life, una dintre cele mai dezvoltate tehnologii de stocare. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Află mai multe chiar aici www.babystem.ro