Cuprins
Leucoreea este o formă destul de frecventă de scurgere vaginală, în special la începutul sarcinii. De obicei este subțire și albă și inofensivă. Dar, pot exista situații în care acest lichid este un semn al unei probleme la nivelul vaginului și necesită îngrijiri medicale suplimentare.
Este normal să ai o scurgere vaginală albă de până la o linguriță în fiecare zi. Flora vaginală ajută la obținerea acestui fluid alb, care ajută la menținerea pH-ului acid în vagin și împiedică viețuirea altor agenți patogeni nocivi. Deci, această secreție albicioasă este un lucru bun!
Deoarece secreția vaginală albă poate părea uneori ca o infecție, este important să știi când este normal să ai leucoree și când este o problemă.
Leucoreea este normală atunci când te confrunți cu modificări majore ale hormonilor, cum ar fi estrogenul, astfel încât este posibil să observi mai mult această secreție în timpul ovulației sau la începutul sarcinii. Este posibil să observi scurgeri sau pete pe lenjerie, deci dacă dorești să foloseșți tampoane de chilot, este cu siguranță bine.
În timp ce leucoreea se poate întâmpla în timpul ciclului menstrual datorită modificărilor hormonului estradiol, este cel mai frecvent asociată cu descărcarea sarcinii. Poate fi tentant să vă examinați mucusul cervical pentru modificări ale descărcării albe ca fiind unul dintre primele semne de sarcină. Dar schimbările în secreția vaginală nu sunt un indicator fiabil al sarcinii.
Creșterea leucoreei în timpul sarcinii se întâmplă de obicei mai târziu în primul trimestru sau la începutul celui de-al doilea trimestru de sarcină. Deci, nu te aștepta să ai o scurgere albă cantitativă chiar în primele 3-4 săptămâni de sarcină.
Ai grijă de corpul tău și dacă ai motive de îngrijorare consultă-ți medicul. Pregătește-te pentru a aduce bebelușul tău sănătos pe lume și informează-te despre recoltarea celulelor stem. Baby Stem împreună cu partenerul său, Cells4Life, a adus în România cea mai performantă tehnică de stocare a celulelor stem. Află mai multe chiar aici www.babystem.ro
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…