Scarlatina la gravide: Cauze, simptome și tratament

Scarlatina este o boală frecvent întâlnită la copiii cu vârste cuprinse între doi și opt ani, dar asta nu înseamnă că viitoarele mămici nu o pot avea și ele. Această boală este cauzată de bacteriile din grupul streptococului, același grup care cauzează și durerile în gât.

Scarlatina se manifestă printr-o erupție cutantă distinctivă de culoare roz-roșie, care, de obicei începe cu o durere în gât sau o infecție a pielii cauzată de bacterii streptococice.

Iată mai multe informații despre scarlatină de la Baby Stem:

Cum se răspândește scarlatina

Scarlatina este o boală infecțioasă și se răspândește prin strănut, tuse sau respirație. De asemenea te poți pricopsi cu această boală dacă bei din paharul altcuiva. Pentru a evita această boală pe timpul sarcinii este recomandat să eviți contactul cu acei copii care suferă de această infecție.

Scarlatina nu este o amenințare pentru femeile gravide

Multe femei sunt îngrijorate de această boală, mai ales în primele luni ale sarcinii când sunt predispuse la infecții. Cu toate acestea, scarlatina nu trebuie să reprezinte o amenințare pentru femeile gravide, deoarece multe dintre infecții nu prezintă niciun pericol pentru fătul în curs de dezvoltare. Dar este bine dacă întâlnești această problemă să nu o ignori și să o tratezi cu atenție, deoarece dacă nu ai grijă, există șanse mari ca fătul să se îmbolnăvească la naștere.

Simptomele scarlatinei

Unele simptome pot apărea înainte de apariția erupției cutanate. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că simptomele pot fi diferite. Unele dintre simptomele inițiale care sunt comune înainte de apariția erupției cutanate includ: durere în gât, febră, frisoane, vărsături, durere de cap sau dureri de stomac.

După ce ai fost infectată, erupția cutantă apare la o zi sau două după. Erupția care are o culoare roșie ca șmirghelul apare frecvent pe frunte, gât și piept, dar mai târziu poate apărea și pe spate sau pe brațe. Erupțiile cutante vor începe să dispară după o perioadă de 2 până la 7 zile.

Cum poți trata scarlatina

Scarlatina se tratează cu antibiotice. Copiii sunt tratați frecvent prin utilizarea antibioticelor lichide, cum ar fi amoxicilina și penicilina, care sunt de asemenea, sigure și în timpul sarcinii. Acestea trebuie luate pe o perioadă de 10 zile, chiar dacă pacienții se recuperează de obicei într-un interval mai scurt, aproximativ 4-5 zile.

Dacă febra și durerea își fac simțită prezența, poți folosi medicamente precum ibuprofenul sau acetaminofenul și astfel vei reuși să le controlezi. Indicat ar fi să consumi foarte multe lichide, deoarecere femeile gravide trebuie să consume multe fluide, astfel încât gâtul să rămână hidratat.

Este foarte important ca aerul din casă să fie umidificat. Un umidificator rece te poate ajuta să scapi de aerul uscat, care poate înrăutăți starea gâtului.

Consumă mâncăruri reconfortante. Femeile însărcinate trebuie să consume mâncăruri calde, cum ar fi supele. De asemenea există posibilitatea să consumi și mâncare rece pentru a calma durerea din gât.

Există cazuri când scarlatina și sarcina apar în același timp, de aceea este bine să previi această problemă și să ai grijă de stilul de viață pe care îl adopți pe timpul sarcinii. Indicat este să nu ai contact cu persoane care sunt deja infectate, să păstrezi o bună igienă prin spălarea mâinilor în mod regulat și să nu folosești aceleași ustensile sau băuturi cu alți oameni.

Baby Stem oferă siguranţă şi calitate în materie de stocare şi prelucrare a datelor biologice, fiind partener exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem nr. 1 din Germania. Are sedii și în alte patru țări: Spania, Italia, Serbia şi Egipt. Iar anual, peste 100 de clienţi apelează la serviciile Seracell, acreditate de GMP (Good Manufacturing Practice). Aflaţi mai multe vizitând site-ul nostru www.babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022