Majoritatea femeilor rămân însărcinate și nu au niciun fel de probleme până la naștere și nici în timpul nașterii. Exceptând o varietate de probleme minore, spre exemplu: dureri de spate, grețuri de dimineață și constipație, femeia, în general, tolerează numeroasele modificări ale corpului ei, care rezultă din sarcină. În unele cazuri, totuși, fie mama rămâne însărcinată cu o problemă medicală, fie o problemă apare în timpul sarcinii. Unele dintre aceste lucruri afectează nu numai mama, cât și copilul. Astfel, o sarcină toxică afectează copilul.
Sarcina toxică este o afecțiune severă, care apare uneori în ultimele săptămâni de sarcină. Se caracterizează prin hipertensiune arterială, umflarea mâinilor, a picioarelor și a feței și o cantitate excesivă de proteine în urină. Dacă situația se înrăutățește, mama poate prezenta convulsii și poate intra în comă, iar bebelușul se poate naște mort.
Sintagma de „sarcină toxică” este de fapt un nume greșit, care s-a format atunci când această afecțiune a fost cauzată de substanțe toxice sau otrăvitoare, din sânge. Boala este numită preeclampsie înainte de faza convulsivă și eclampsie după aceea.
Cauzele preeclampsiei și ecplampsiei nu sunt clar cunoscute și înțelese. Acestea tind să apară mai ales la femeile care au nascut un copil, în special la adolescente și la femeile din grupurile socio-economice inferioare. O teorie susține că anumite deficiențe alimentare pot fii cauza din unele cazuri.
De asemenea, există posibilitatea ca unele forme de preeclampsie și eclampsie să fie rezultatul deficienței fluxului sanguin din uter.
Simptome
Simptomele unei sarcini toxice, care pot duce la deces dacă nu sunt tratate, sunt împărțite în trei etape, fiecare progresiv mai gravă:
Tratament
Preeclampsia și eclampsia nu pot fi complet vindecate până la încheierea sarcinii. Până atunci, tratamentul include controlul hipertensiunii arteriale și administrarea intravenoasă a medicamentelor pentru prevenirea convulsiilor. De asemenea, medicamentele pot fi administrate pentru a stimula producerea de urină. În unele cazuri severe, este necesară nașterea prematură a copilului pentru a asigura supraviețuirea mamei.
Riscurile și prevenirea
Într-o sarcină toxică, riscurile pot fi prevenite din timp. Totuși, nu există nicio prevenție cunoscută pentru sarcina toxică. Deși, restricția de sare din alimentație poate ajuta la reducerea umflăturilor, însă, nu împiedică apariția tensiunii arteriale ridicate sau apariția proteinelor în urină. În timpul vizitelor prenatale, medicul verifică în mod obișnuit greutatea femeii, tensiunea arterială și urina. Dacă se detectează din timp sarcina toxică, complicațiile pot fi reduse.
Despre Seracell trebuie să știi că este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, cu tehnologie de înaltă performanță și echipe medicale profesionale. Pentru mai multe informații intră pe Babystem.ro.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…