Dacă tocmai ai aflat că vei avea gemeni și nu știi la ce să te aștepți, nu ești singura. Multe femei însărcinate cu gemeni nu au idee cum va decurge sarcina, dar asta nu înseamnă că nu pot afla. Iată câteva informații care să te ajute să înțelegi ce se întâmplă atunci când aștepți gemeni.
Cuprins
Ai nevoie de mai mult acid folic
Vei face vizite mai dese la medic
Greața de dimineața poate fi mai intensă
Riscul dezvoltării diabetului gestațional este mai mare
Burtica va crește mult mai rapid
Femeile însărcinate cu gemeni ar putea avea nevoie de mai mult acid folic pentru a ajuta la prevenirea defectelor la naștere. Se recomandă 1 miligram de acid folic pe zi pentru sarcinile cu gemeni și 0,4 miligrame pentru sarcinile cu un singur copil. Acidul folic este cunoscut pentru a reduce riscul apariției unor defecte de naștere a tubului neural, cum ar fi spină bifidă.
Spre deosebire de sarcinile cu un singur copil, sarcinile cu gemeni necesită o monitorizare mult mai atentă și mai frecventă. Astfel, vei face vizite mai dese la medicul ginecolog.
Unul dintre factorii care sunt cauzează greața matinală este un nivel ridicat de gonadotropină corionică umană și știm că nivelurile acestui hormon sunt mai mari la sarcinile cu gemeni, astfel încât femeile care poartă gemeni au o incidență mai mare de greață și vărsături în primul trimestru.
Riscul de diabet gestațional este mai mare în sarcina gemelară. În timp ce diabetul gestațional este mai frecvent, morbiditatea asociată cu acesta este mai puțin frecventă, deoarece bebelușii gemeni nu sunt bebeluși mari. Totuși, mamele care dezvoltă diabet gestațional în timpul sarcinii au un risc mai mare să dezvolte diabet de tip 2 mai târziu în viață.
Indiferent de schimbările produse, orice viitoare mămică trebuie să discute cu medicul ei înainte de a lua o decizie ce ar putea influența sarcina.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…