Sărbătorim Ziua Mondială a Sângelui din Cordonul Ombilical

Părinții, medicii, asistentele medicale și moașele sunt încurajate să descopere cât mai multe despre celulele stem din cordonul ombilical, deoarece în această săptămână are loc pentru a doua oară de la înființare, Ziua Mondiala a Sângelui din Cordonul Ombilical 2018.

Inițiativa include discuții și ateliere de lucru în întreaga lume. Acestea sunt destinate să promoveze terapia cu sânge din cordonul ombilical, inclusiv un webinar virtual care include cercetători de vârf și experți din industrie.

Evenimentul se desfășoară la o lună de la cea de-a 30-a aniversare a primului transplant de sânge din cordonul ombilical, care a avut loc la 6 octombrie 1988.

Ce este Ziua Mondială a Sângelui din Cordon?

Fundația Save the Cord din SUA a organizat Ziua Mondială a Sângelui din Cordon intenționând să sporească gradul de conștientizare și să îmbunătățească educația privind sângele din cordonul ombilical și băncile care stochează sânge din cordonul ombilical.

Organizatorii au conceput ziua pentru a ajuta la întâlnirea între profesioniștii din domeniul sănătății și părinți. Se va pune accentul pe ultimele evoluții în știința celulelor stem.
Ce se întâmplă în Ziua Mondială a Sângelui din Cordon?

Organizatorii au programat o conferință virtuală pentru Ziua Mondială a Sângelui din Cordonul Ombilical, oferind o varietate de discuții care vor fi disponibile pentru vizionarea online.

Printre acestea va fi un interviu cu Dr. Joanne Kurtzberg de la Universitatea Duke. Kurtzberg conduce în prezent studiile clinice pentru afecțiuni neurologice, cum ar fi autismul, paralizia cerebrală și accidentul vascular cerebral.

Din 2012, nouă eliberări de celule ale Cells4Life au fost trimise la Duke pentru a fi utilizate în studiile pentru terapii de ultimă oră.

Cercetări în desfășurare 2018

Autism – În acest an, oamenii de știință din Tbilisi, Georgia au publicat rezultate care au arătat că ar putea reduce dramatic simptomele unui băiețel cu autism sever avut din copilarie. Ei au făcut acest lucru prin administrarea unei injecții de sânge din cordonul ombilical în coloana vertebrală.

Micul Nikoloz a primit un diagnostic de autism în vârstă de doar doi ani, dar acum participă la o școală obișnuită și deține un vocabular larg.

Pierderea auzului – Rezultatele unui studiu la scară mică din Florida, SUA, au oferit speranță în luna august că pierderea auzului ar putea fi în curând reversibilă datorită puterii celulelor stem din sângele ombilical.

Medicii de la Spitalul de Copii din Florida au tratat copiii cu propriile probe de celule stem cu mare efect, aproape jumătate dintre pacienți înregistrând îmbunătățiri semnificative în abilitățile lor auditive.

Despicătura palatină – Cercetatorii de la Spitalul de San Jose din Bogota, Columbia, au testat celulele stem din cordonul ombilical pe 9 copii in studiul lor. Rezultatele au sugerat că recuperarea completă este posibilă.

Până la vârsta de 5 ani, medicii au raportat că unul dintre pacienți, în special, avea o „grosime bună” a osului maxilarului, precum și a dinților normali. Raportul a concluzionat că nu va necesita intervenții chirurgicale suplimentare.

Accident vascular cerebral – În acest an, oamenii de știință de la Universitatea Duke din Carolina de Nord au extins cercetarea pentru a investiga terapia cu sânge din cordonul ombilical pentru tratamentul accidentului vascular la adulți.

100 de pacienți cu vârsta cuprinsă între 18 și 90 de ani suferă acum o transfuzie de sânge din cordonul ombilical între 3 și 10 zile după accidentul vascular cerebral.

Procesul este destinat să se concentreze în mod special pe pacienții care au suferit accident vascular cerebral ischemic, care apare atunci cand există un blocaj într-o arteră la creier. Cele mai multe accidente vasculare cerebrale sunt ischemice, astfel că acest proces are potențialul de a îmbunătăți considerabil viața a milioane de oameni din întreaga lume.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem, prin colaborarea cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare si stocare celule stem) din Marea Britanie, Cells4Life. Baby Stem oferă un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu. Cells4Life este singura bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistență pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022