Perioada 1- 7 august a fost anunțată ca săptămâna internațională a alăptării! Și asta pentru că a fost deja demonstrat cât de importantă este alăptarea pentru creșterea sănătoasă și dezvoltarea armonioasă a beblușului.
În 1990, opt obiective globale, Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM), au fost stabilite de către guverne și Organizația Națiunilor Unite pentru combaterea sărăciei și promovarea dezvoltării sănătoase și durabile într-un mod cuprinzător până în 2015. Există regulate „numărători inverse„, pentru a evalua progresele realizate în atingerea obiectivelor. Tema din acest an WBW răspunde la cele mai recente numărători inverse, afirmând importanța creșterii și susținerea protecției, promovarea și susținerea alăptării în agenda post 2015, și implicarea câtor mai multe grupuri și persoane de diferite vârste posibil.
Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM) sunt destinate a fi realizate până în 2015 – anul viitor! Deși au avut loc progrese, există încă o mulțime de treburi neterminate. Iată câteva exemple: Sărăcia a fost eradicată parțial, dar 1 din 8 oameni încă mai merg la culcare înfometați. Subnutritia afectează aproximativ un sfert din toți copiii la nivel global. Excesul de greutate, cealaltă formă de malnutriție este din ce în ce mai frecventă. În ultimele două decenii, mortalitatea infantilă a scăzut cu aproximativ 40%, dar încă aproape 7 milioane de copii sub cinci ani mor în fiecare an, în principal din cauza unor boli care pot fi prevenite. Dacă rata globală a mortalității sub cinci ani a scăzut, proporția de decese neonatale (în prima lună de viață), cuprinde o proporție tot mai mare din totalul deceselor copiilor. La nivel global, mortalitatea maternă a scăzut de la 400 la 100.000 născuți vii în 1990 la 210 în 2010, dar mai putin de jumatate din feme nasc în maternități cu toate condițiile prevăzute. Prin protejarea, promovarea și sprijinirea alăptării, puteți contribui într-un mod substanțial. Alăptarea și alimentația complementară corespunzătoare sunt interventii cheie pentru îmbunătățirea supraviețuirii copiilor, cu potential de protejare de aproximativ 20% din copiii sub cinci ani.
Credit foto: http://worldbreastfeedingweek.org/