Rutina orelor de somn pentru un bebeluș fericit

În calitate de proaspeți părinți, vă simțiți nesiguri, copleșiți și exagerați în comportamentul pe care îl aveți față de cel mic. Cum vă puteți da seama când bebelușul ar trebui să mănânce? Și când îți pui micuțul să doarmă? Stabilirea unui program fix este singura soluție. Iată cum puteți stabili o rutină pașnică și eficientă pentru voi și copilul vostru.

Pentru ca bebelușul vostru să aibe o viață frumoasă și lipsită de griji chiar și după ce se face mare, noi, cei de la Baby Stem, îţi suntem alături cu servicii de recoltare şi stocare celule stem la cele mai înalte standarde. Baby Stem restabileşte definiţia profesionalismului în domeniul recoltării, fiind partener certificat şi unic Seracell pe teritoriul ţării noastre.

Când aduceți un nou-născut acasă, viața devine un haos total. Bebelușul ar putea avea zile și nopți inversate, trebuie să mănânce la fiecare câteva ore, să doarmă pe reprize și să vă jucați cu el de fiecare dată când are chef. Viața devine la fel de haotică o dată cu sosirea lui pe lume – dormi când poți, mânca când îți amintești, iar dacă ai puțin noroc poți face chiar și un dus. Dar iată un sfat: bebelușii își schimbă comportamentul și nevoile în funcție de programul de rutină stabilit de părinți, în special dacă vorbim despre orele de somn. Acest program creează ritm și predictibilitate pentru ziua copilului, așa că există șanse să vă continuați o parte din viața pe care o aveați și înainte alături de noul puiuț.

Pentru a da startul acestui program, pur și simplu începeți prin stabilirea unui ritual al orelor de somn. Acest lucru vă va ajuta și pe voi prin reducerea stresului și a anxietății, deoarece veți ști foarte clar care vor fi orele voastre libere pentru rezolvarea celorlalte probleme.

Programul de rutină poate ajuta părinții să simță că dețin controlul, însă uneori este greu să știm când și cum să îl aplicăm. În  primele luni, bebelușii trebuie să fie îngrijiți atunci cand cer acest lucru, astfel că o rutină de masă nu va funcționa. La timpul potrivit, următoarele rutine vor aduce copilului un sentiment de securitate și de pace.

Încercați sa învățați bebelușul să facă diferența dintre zi și noapte, pentru a-l ajuta să se obișnuiască să doarmă perioade scurte pe timpul zilei și cât mai mult noaptea. Unii bebeluși sunt cât se poate de activi noaptea, atunci când tu nu vrei altceva decât să te odihnești.

Încercați să îl faceți să nu adoarmă dacă obișnuiește să facă asta între mese. La venirea nopții, faceți întuneric în casă, liniște și relaxare pe măsură ce ora de somn a copilului se apropie. Schimbarea atmosferei va ajuta ca în curând bebelușul să realizeze diferența. Odată ce puiuțul a ajuns în pătuț, trageți perdelele și vorbiți mai încet în aproapierea camerei lui.

Fiecare părinte are propriul program de rutină înaintea orelor de somn. Unii apelează la tot felul trucuri care să îi ajute seara să adoarmă mai repede sau se folosesc de metode pentru calmarea copilașului. Principalele probleme cu somnul apar când se lasă seara, de aceea marea parte a rutinei este orientată spre această perioadă. În multe cazuri, o băiță îl poate ajuta pe bebe să se relaxeze și să adoarmă rapid.

Combinați băița de seară cu o ședință de masaj intens, cu loțiuni pentru corp ademenitoare, iar organismul micuțului tău va ceda acestui răsfăț. Corpul va intra într-o stare de relaxare, iar somnul va pătrunde mai ușor în organismul copilului tău.

Preocupați-vă de toate aspectele pentru ca cel mic să ducă o viață sănătoasă și lipsită de griji. Baby Stem vă oferă în acest sens serviciile de recoltare și stocare a celulelor stem la cele mai înalte standarde. Unic partener Seracell în România, Baby Stem are grijă de fiecare detaliu pentru ca întreg procesul, de la semnarea contractului până la stocarea celulelor, să fie lipsit de stres pentru viitorii părinți. Pentru mai multe informaţii, accesaţi accesează secțiunea dedicată din site-ul nostru.

 

 

 

 

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022