Cuprins
Ai voie sa te vopsesti in timpul alaptarii?
Efectele secundare atat pentru bebelusii alaptati, cat si pentru mame
Alternative sigure pentru vopsitul in timpul alaptarii
In timpul sarcinii, dar si al alaptarii mamele isi pun nenumarate intrebari despre ce au si ce nu au voie sa faca. Vopsirea parului este unul dintre subiectele controversate in jurul caruia exista un mare semn de intrebare. Dupa cele noua luni de sarcina in care fiecare actiune s-a concentrat asupra dezvoltarii normale a bebelusului, multe mamici simt nevoia de putin rasfat si isi doresc o schimbare. Cu toate acestea, chiar si in perioada alaptarii exista unele restrictii ce trebuie respectate pentru a preveni eventualele probleme ale sanatatii copilului.
In timp ce majoritatea mamelor care alapteaza stau departe de orice produs chimic, nu exista nici o dovada care sa sugereze ca vopsirea parului sau obtinerea unui tratament permanent poate avea vreun efect negativ asupra copilului tau. Substantele utilizate in aceste procese nu au un grad mare de toxicitate si nu pot fi absorbite prin foliculul de par. Cu toate acestea, decizia de a apela la orice tip de tratament pentru par este numai a ta. Exista o multime de mame si medici care iti vor spune sa stai departe de aceste proceduri. Insa, tu esti singura care poate lua aceasta hotarare ar trebui sa, tinand cont de studiile efectuate.
Pot exista unele efecte secundare ale substantelor chimice utilizate in vopsirea parului care se manifesta atat la bebelusi, cat si la mame.
Unele vopseluri de par contin amoniac. Mirosul acestuia, daca este inhalat de mama, poate fi extrem de daunator pentru ea. O solutie usoara este utilizarea colorantilor care nu contin aceasta substanta. Din fericire, acum, majoritatea companiilor produc coloranti fara amoniac.
Multe dintre tratamentele de par, mai ales in cazul vopsirii vor lasa un miros puternic pe care bebelusul tau il poate considera prea puternic. Aceste mirosuri te pot impiedica sa-l hranesti, copilul respingand sa fie alaptat.
Coloranti naturali. Deoarece colorantii chimici nu sunt foarte siguri, poti alege intotdeauna coloranti naturali obtinuti din plante. De exemplu, henna nu numai ca iti va ascunde firele albe, dar va intari radacinile, in timp ce va oferi parului o pelicula stralucitoare. In plus, poti intensifica nuanta hennei adaugand suc de sfecla rosie.
Produse nuantatoare. Exista nenumarate produse pe piata care sa te ajute sa obtii o colorare a parului fara a apela la vopsit. Spre exemplu, sampoanele nuantatoare fac o treaba foarte buna, mai ales pentru parul alb.
Orice tratament ai alege, este recomandat sa te consulti mai intai cu un medic specialist.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…