Poți rămâne însărcinată în timpul menstruației?


Poți rămâne însărcinată în timpul menstruației? Află răspunsul

Cuprins

Poți rămâne însărcinată în timpul ciclului?
Este posibil să rămâi însărcinată imediat după oprirea sângerării?

Indiferent dacă îți dorești să rămâi însărcinată sau cauți modalități de evitare a sarcinii, o întrebare comună este dacă poți să rămâi însărcinată în timpul menstruației. În mod similar, multe femei reușesc să aibă o sarcină imediat după menstruație sau este posibil să rămână însărcinate chiar înainte de menstruație. Află de ce.

 
Poți rămâne însărcinată în timpul ciclului?

Întrebarea dacă poți rămâne gravidă în timpul ciclului sau nu este probabil cea mai comună dintre cele două situații menționate mai sus. Răspunsul este da și nu. Probabilitatea cea mai mare este însă că nu vei rămâne gravidă dacă faci sex în timpul perioadei menstruale.

În afară de a fi mai puțin ideal, a face sex în timpul menstruației tale nu va avea ca rezultat probabil să rămâi însărcinată. Mai mult decât atât, ovulația ar trebui să fie la câteva zile distanță, scăzând orice șansă de concepere în acest timp.
Cu toate acestea, există excepții. Cele de mai sus se aplică femeilor care au cicluri tipice, cu perioade sigure de 28 până la 30 de zile.

Dacă se întâmplă să fii una dintre persoanele care au un ciclu mai scurt, există șansa să rămâi însărcinată în timp ce faci sex în timpul menstruației.

Acum, te întrebi: „Cum pot rămâne însărcinată în timpul menstruației?” Dacă ciclul tău este mai scurt, de exemplu, la fiecare 21 până la 24 de zile, aceasta înseamnă că ovulezi mai devreme în ciclu. Spermatozoizii pot trăi în interiorul tău timp de 2, 3 și până la 5 zile. Ai putea să faci sex spre sfârșitul perioadei menstruale și apoi să concepi 4 sau 5 zile mai târziu cu ajutorul acestei ovulații timpurii. Probabilitatea de a rămâne însărcinată în perioada sângerării este scăzută, dar există posibilități. Nu este perioada optimă să faci sex dacă încerci să rămâi însărcinată.

 
Este posibil să rămâi însărcinată imediat după oprirea sângerării?

Da, poți rămâne gravidă imediat după oprirea sângerării. De fapt, începi să te afli în fereastra de fertilitate. Într-un ciclu tipic care apare la fiecare 28-30 de zile, fereastra de fertilitate este de obicei între ziua 11 și ziua 21. După cum am menționat mai sus, spermatozoizii pot trăi 2, 3 și până la 5 zile în corpul tău. Dacă perioada ta menstruală (timpul de sângerare) durează 5 până la 7 zile și dacă ai făcut sex imediat după aceea, te apropii de fereastra de fertilitate.

Dacă sângerarea s-a oprit în ziua a 6-a, faci sex în ziua 7 și ovulezi în ziua 11, este posibil ca sperma din ziua 7 să fie încă viabilă pentru concepție.

Desigur, șansele de a concepe imediat după perioada menstruală cresc cu fiecare zi după ce sângerarea s-a oprit. Dacă încerci să concepi, următoarele zile sunt o perioadă tocmai bună pentru a începe să faci sex. Crește-ți șansele de concepție făcând sex în fiecare zi pentru următoarele 14 zile.
Dacă te gândești să dai naștere unui bebeluș, asigură-te că ai grijă de viitorul lui. Informează-te despre stocarea celulelor stem la naștere.

Baby Stem este banca de celule care oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare si stocare celule stem) din Marea Britanie.

Află mai multe despre benficiile stocării celulelor stem de aici https://www.babystem.ro/celule-stem
Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022