În foarte multe cazuri sarcina poate trece fără schimbări desosebite în starea de fapt a sănătății, alteori însă pot exista perioade critice, care pot provoca și avorturi spontane. În fiecar etrimestru de sarcină există asemenea perioade.
Săptămâna a doua și a treia de sarcină sunt destul de importante pentru păstrarea sarcinii și dezvoltarea ei armonioasă. Deseori tocmai în această perioadă pot apărea problemele, care pot fi cauzate de:
– stres fizic și emoțional;
– anomalii genetice și cromozomiale ale fătului;
– cicatrice uterină în urma unei intervenții chirugicale;
– fibrom uterin;
– traume ale endometrului, din cauza unor boli inflamatorii sau avorturi;
– anomalii uterine.
Perioada de 8-12 săptămâni. se dezvoltă placenta. Principalele cauze ale avortului spontan ar fi tulburările hormonale. Nu de puține ori în timpul sarcinii poate exista un deficit de progesteron, care în primele stadii provoacă avorturi involuntare. Cauze de avort spontan pot fi un nivel crescut de androgeni.
Sarcina la 28-32 de săptămâni. În acest moment, desprinderea placentară, preeclampsia și insuficiența placentară sunt foarte periculoase. Ele pot fi cauza unui avort spontan. Sarcina multiplă în acest moment este foarte riscantă. Prin urmare, dacă o femeie dezvolta preeclampsie trebuie să își monitorizeze în permanență greutatea.
În timpul sarcinii, prezența perioadelore critice nu demonstrează că otice sarcină presunpune riscuri majore pentru păstrarea copilului. Trebuie să avem ăn vedere individualitatea ficărei sarcine și să ne păstrăm calmul și echilibrul emoțional. O dietă sănătoasă și o stare emoțională bună sunt foarte importante pentru dezvolatarea unei sarcini sănătoase.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…