Pepenele este fructul tău favorit? Te întrebi dacă îl poți consuma în siguranță pe întreaga perioadă a sarcinii? Iată 7 motive pentru care nu ar trebui să-l excluzi din alimentația ta.
Cuprins
Ameliorează arsurile stomacale
Reduce umflarea membrelor
Ameliorează greața de dimineață
Previne deshidratarea
Ameliorează crampele musculare
Previne pigmentarea pielii
Crește nivelul de energie
Femeile însărcinate suferă în mod obișnuit de probleme digestive precum arsurile la stomac și aciditatea. Pepenele roșu previne aceste probleme, calmând sistemul digestiv.
Umflarea ușoară a mâinilor și picioarelor sau apariția edemelor este frecventă în timpul sarcinii. Conținutul ridicat de apă prezent în pepenele roșu reduce blocajele venelor și ale mușchilor, tratând astfel, edemul.
Un pahar cu suc de pepene roșu sau galben băut dimineața devreme este o decizie foarte bună în timpul sarcinii. Pepenele, atât cel roșu, cât și cel galben oferă o stare de calmare și revigorare pe tot parcursul zilei. Proprietățile energizante și nutritive ale pepenelui contribuie, de asemenea, la ameliorarea simptomelor de greață.
Deshidratarea poate conduce la contracții premature și poate determina nașterea prematură. Femeile însărcinate ar trebui să bea multă apă pentru a preveni deshidratarea. Pepenele roșu conține aproximativ 90% apă și astfel, consumul acestuia este o modalitate excelentă de a evita deshidratarea.
Corpul unei femei însărcinate trece prin multe schimbări. Greutatea crescândă și hormonii instabili pot duce la dureri de mușchi și oase. Includerea pepenelui în alimentație, sub orice formă, ajută organismul să facă față și să ușureze crampele musculare.
Pigmentarea este o problemă frecventă a pielii în timpul sarcinii. Pepenele roșu joacă un rol cheie în prevenirea acestei afecțiuni. Acesta promovează digestia ușoară și menține aspectul frumos al pielii.
Așadar, pepenele, indiferent dacă este roșu sau galben are un număr mare de beneficii ce ajută sarcina să decurgă normal.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…