Cuprins
Paracetamolul este considerat de mulți ca fiind un medicament sigur și eficient – dar ar trebui femeile gravide să evite administrarea de paracetamol? Chiar dacă multe femei evită consumul medicamentelor de orice fel în timpul sarcinii, există mămici care au nevoie de un remediu pentru rapid pentru unele afecțiuni.
În timpul sarcinii, paracetamolul este alegerea preferată pentru a trata:
Paracetamolul a fost utilizat în mod obișnuit în toate etapele sarcinii pentru a reduce o temperatură ridicată și pentru a ameliora durerile ușoare. Nu există dovezi clare că are efecte dăunătoare asupra fătului.
Dar, la fel ca în cazul oricărui medicament luat în timpul sarcinii, este recomandat să administrezi paracetamol la doza cea mai mică pe o perioadă cât se poate de scurtă.
Dacă ai constat că doza administrată nu și-a făcut efectul, durerea si celelalte simptome persistand, cel mai bine ar fi sa consulti un medic.
Nu este recomandat să combini cafeina cu paracetamolul. Nivelurile ridicate de cafeină pot afecta greutatea copilului la naștere, ceea ce poate crește riscul de probleme de sănătate. Prea multă cofeină poate provoca, de asemenea, avort spontan. Fii prudentă atunci când alegi să folosești paracetamolul.
Dacă simți nevoia unor medicamente în perioada sarcinii, discută mai întâi cu medicul tău ginecolog.
Așadar, paracetamolul nu este interzis în sarcină, însă trebuie administrat cu multă prudență, numai în doze mici și pe o perioadă scurtă de timp. De asemenea, întărește-ți sistemul imunitar mâncând mai multe fructe și legume.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…