Dacă ești predispusă la infecții ale urechii în timpul sarcinii, acestea trebuie tratate cu precauție. Află care sunt cauzele otitei, simptomele și remediile sigure pe care le poți încerca în această perioadă delicată.
Cuprins
Otita este o infecție a urechii ce se dezvoltă atunci când anumite bacterii sau virusuri atacă urechea medie, situată în spatele timpanului. Are ca rezultat acumularea de lichid și inflamația urechii medii, provocând dureri severe. Otita poate fi acută sau cronică. Infecțiile acute sunt dureroase, dar rămân doar pentru o perioadă scurtă. Infecțiile cronice reapar și pot duce la deteriorarea permanentă a urechilei interioare și mijlocii.
Mulți factori pot provoca infecții ale urechii. Medicul tău este persoana potrivită care să determine cauza exactă a durerii și infecției. Însă, factorii patogeni reprezintă cauza principală. Infecțiile urechii pot apărea atunci când agenții patogeni precum bacteriile sau virușii găsesc o cale de a intra în ureche. Acești agenți patogeni provoacă afecțiuni comune, cum ar fi excesul de mucus, răcelile, alergiile, infecțiile sinusurilor, provocând inflamații. Inflamația duce la blocarea tuburilor Eustachiene (tubul care leagă urechea medie și faringele). Acest blocaj provoacă acumularea de lichid în urechea medie, rezultând infecții. În unele cazuri poate duce la pierderea auditivă temporară.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…