Cuprins
Congestia nazală la bebeluși apare atunci când se acumulează prea multe fluide (mucus) în nas și în căile respiratorii. Acesta este modul de apărare a corpului împotriva factorilor străini, fie că sunt viruși sau poluanți ai aerului. Congestia nazală poate oferi copilului tău un nas înfundat, respirație zgomotoasă sau probleme de alimentație.
Congestia nazală ușoară este frecventă și nu prezintă riscuri pentru bebeluși. În multe cazuri, aceștia au nevoie de ajutor suplimentar pentru a elimina congestia, deoarece plămânii lor nu sunt dezvoltați complet, iar căile respiratorii sunt foarte mici. Ajutorul părinților se va concentra pe ștergerea și eliminarea mucusului din canalul nazal.
Printre cele mai frecvente cauze ale nasului înfundat se numără:
O baie caldă poate fi o soluție foarte bună. Timpul petrecut într-o atmosferă relaxantă va distrage disconfortul bebelușului, iar apa caldă poate ajuta la curățarea congestiei nazale.
Montează un umidificator în camera bebelușului în timp ce doarme, pentru a ajuta la eliberarea mucusului. Dacă nu ai un umidificator la îndemână, dă drumul la apa fierbinte în duș și stai alături de bebeluș în baia aburită de câteva minute de mai multe ori pe zi.
Întreabă medicul ce marcă de soluție salină recomandă. Pune una sau două picături de soluție salină în nas, iar acestea vor ajuta la diminuarea mucusului. Pentru mucusul foarte dens, aplică picăturile cu o seringă nazal.
Dacă congestia nazală interferează cu abilitatea bebelușului de a se hrăni sau de a dormi sau dacă bebelușul tău este mai mare de 3 luni și are febră, ar trebui să te adresezi imediat medicului.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…