Modificările de somn în timpul sarcinii. Iată care sunt cauzele!

Sarcina este o bucurie pentru fiecare familie, însă poate fi o experiență obositoare pentru corpul unei femei. Atât disconfortul fizic, precum și stresul emoțional din sarcină pot provoca probleme cu somnul. Senzația de epuizare este o problemă comună în timpul primului și celui de-al treilea trimestru de sarcină.

Femeile sunt informate cu privire la simptomele neplăcute de dimineaţa la începutul sarcinii, dar multe dintre acestea nu cunosc și faptul că oboseala va fi prezentă în această perioadă, iar lipsa somnului poate crea o senzație de disconfort și agitație.

Grija pentru copil înseamnă de asemenea un minim de asigurare pe care părinții o pot oferi pentru eventualele probleme ce pot apărea pe parcursul vieții celui mic. Recoltarea de celule stem este ideală deoarece cel mic să ducă o viață frumoasă, presărată cu momente minunate. Baby Stem vine în ajutorul părinților și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la prețuri avantajoase.

Somnul pentru două persoane

Similar cu sfatul pe care o femeie însărcinată ar trebui să-l primească „mănâncă pentru doi”, specialiștii ar trebui, de asemenea, să sublinieze importanța „dormitului pentru două persoane”. Unul dintre motive este acela că sarcina poate afecta atât perioada normală de somn, cât și calitatea acestuia.

Cercetătorii au descoperit că somnul insuficient în perioada de sarcină ar putea afecta o femeie în diferite moduri care merg dincolo de sentimentul de epuizare în timpul zilei, iritabilitate şi concentrare slabă. Odată cu lipsa somnului, cresc riscurile de complicații în timpul sarcinii sau nașterii.

Somnul în primul trimestru

În primele luni de sarcină, creșterea nivelului de progesteron nu face doar ca o femeie să se simtă obosită, de asemenea, poate duce la urinarea frecventă care poate perturba somnul şi accentua starea de somnolenţă.

Pentru a reduce vizitele la toaletă în fiecare noapte, femeile însărcinate nu ar trebui să micșoreze cantitatea de lichide din timpul zilei, deoarece apa şi alte fluide sunt importante pentru a ajuta la prevenirea constipației și umflării excesive, două disconforturi comune ale sarcinii.

Somnul în al doilea trimestru

Al doilea trimestru de sarcină este de obicei cel mai liniștitor pentru femei. Schimbările hormonale, care sunt abrupte în timpul primului trimestru de sarcină, se reglează în al doilea trimestru, iar apoi sunt abrupte din nou, în al treilea trimestru.

Crampele la nivelul picioarelor pot apărea în timpul nopții în al doilea trimestru de sarcină, iar unele femei gravide, mai ales în cazul în care au un nivel scăzut de fier, pot experimenta sindromul picioarelor neliniștite în sepcial seara. Această problemă poate fi extrem de neplăcută și poate duce la lipsa somnului pe timpul nopții.

Somnul în al treilea trimestru de sarcină

Odată cu avansarea sarcinii, fătul devine din ce în ce mai mare și mai activ, burta se mărește, iar femeile însărcinate cu greu găsesc o poziție confortabilă pentru a se odihni. În această perioadă nu este indicat ca viitoarele mămici să doarmă pe spate, deoarece  uterul greu poate apăsa pe nervi la nivelul coloanei vertebrale şi pe vena care transportă sângele între partea inferioară a corpului și inimă.

Specialiștii recomandă ca femeile gravide să doarmă pe partea stângă, astfel se poate îmbunătăți fluxul de sânge și substanțe nutritive spre fătul în curs de dezvoltare și la inimă, uter şi rinichi. Utilizați perne pentru a fi mai confortabil, plasând una între genunchi, una sub burtă și una în spate, pentru a sprijini și a ameliora durerea.

Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Baby Stem pune la dispoziția clienților săi un kit de recoltare dar și orice informație necesară. Pentru mai multe detalii, vizitează www.babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022