Mamele surogat – alternativă pentru cuplurile care nu pot avea copii

Mamele surogat sunt femei care, contra unei sume de bani, acceptă să fie înseminate artificial pentru a putea purta copilul unui cuplu urmând ca, după naștere, să dea copilul cuplului respectiv, fără a mai avea nicio legătură cu el.

Utilizarea unei mame surogat la care cuplurile pot apela, este un subiect ce atrage păreri pozitive, deopotrivă cu cele negative.

Procesul juridic este, de asemenea, complex și dificil, deoarece variază de la stat la stat și nu dispune de încadrări juridice foarte clare. Femeile care au probleme cu infertilitatea sau alte probleme de natură ginecologică sunt acelea care apelează la varianta de mamă – surogat pentru a putea deveni, la rândul lor, mame.

Indiferent de etapele pe care un cuplu le urmează pentru a deveni părinți, grija pentru viitorul copil are un rol extrem de important. Recoltarea celulelor stem la naștere reprezintă garanția că aceștia vor putea duce o viață liniștită din punct de vedere medical.

Baby Stem oferă servicii de recoltare și prelucrare a celulelor stem, în asociere directă cu Seracell, banca de celule stem numărul 1 în Germania.

Datorită tehnologiei avansate, dar și a procedurile foarte clar stabilite, Baby Stem este alegerea ideală pentru viitorii părinți care aleg să recolteze celule stem la naștere.

Ce este mama – surogat?

În definiție, mama – surogat este femeia care este însămânțată cu lichidul seminal în mod artificial, ca să poată rămâne gravidă și să poată păstra sarcina timp de 9 luni, contra unei sume de bani.

Există două forme de surogat:

Surogatul tradițional, care presupune utilizarea oului mamei surogat, acțiune ce îi dă acesteia denumirea de mamă din punct de vedere genetic și surogatul gestațional, în care oul sau ovulul fecundat este prelevat de la mama destinatară.

Cine apelează la mamele surogat?

Există mai multe tipuri de femei care pot apela la o mamă surogat, dacă își doresc cu orice preț un copil. Sunt femei care au avut probleme medicale, precum histerectomie (îndepărtare a uterului), ceea ce face imposibilă prezența unei sarcini sau femei care au alte motive medicale ce le împiedică să rămână gravide sau să ducă la bun final o sarcină.

Mamele surogat sunt, de asemenea,  o variantă bună pentru cuplurile care își doresc un copil și nu respectă criteriile impuse de centrele de adopție. Procesul de adoptare a unui copil este unul, lung complex și de multe ori, este finalizat cu un răspuns negativ, astfel că ideea unei mame surogat este cea mai plauzibilă, în aceste cazuri.

Cum găsim o mamă surogat care să corespundă cerințelor?

Mamele surogat pot fi găsite prin intermediul mai multor metode. Pe primul loc se află prietenii sau familia. Uneori, dacă relațiile sunt suficient de bine stabilite, prietenele cuplului pot accepta să devină mame surogat. Costul ridicat al mamelor surogat, dar și încadrarea juridică, pot determina cuplurile să apeleze, în primă fază, la rude și prieteni.

Agențiile pentru mame surogat

Cele mai multe cupluri optează însă pentru agențiile speciale. Astfel, căutarea unei mame surogat se face într-un mediu organizat, agenția fiind practic puntea de legătură dintre cupluri și mamele care își oferă serviciile, pentru a purta copiii.

Chiar dacă o mamă surogat va purta copilul timp de 9 luni în pântec, părinții de drept sunt cei care iau deciziile importante vis – a – vis de sarcină: aceștia au dreptul, spre exemplu, să decidă dacă vor sau nu să îi fie recoltate noului născut celule stem, din cordonul ombilical. Baby Stem are în spate o experiență de 12 ani în domeniul recoltării celulelor stem, fapt ce îi clasează pe primul loc, datorită profesionalismului, transparenței totale, dar și a dedicării complete a echipei medicale.

„Portretul” unei mame surogat ideale

  • Are cel puțin 21 de ani
  • A dat deja naștere unui copil sănătos, fără probleme de natură medicală,
  • A trecut de testul unui screening psihologic, fapt ce atestă că va putea renunța la copilul pe care l-a purtat în pântec fără probleme după naștere,
  • Semnează un contract cu clauze clare și transparente în care își asumă responsabilitățile și rolul său din timpul celor 9 luni de sarcină

Aspecte juridice importante legate de mamele surogat

Drepturile părintești nu sunt însă „oferite” unei femei care devine mamă surogat. Aceasta are rolul clar de a purta fătul în cele 9 luni în pântec și atât.  În prezent, apar încă modificări ale legii privind mamele surogat, acestea fiind diferite de la stat la stat. Astfel, cuplurile care aleg să apeleze la mame surogat ar trebui să se consulte cu un avocat care să monitorizeze întreaga înțelegere, încă din primele clipe. Acestuia îi revine obligația să citească și să aducă completări contractului pe care un cuplu urmează să îl semneze, de exemplu, cu o agenție care plasează mame surogat, dar și să monitorizeze finalizarea procedurii – plasarea copilului de către mama surogat în familia de drept, fără incidente neplăcute.

Grija pentru cei mici începe odată cu aducere lor pe lume și nu se sfârșește nicidecum.

Transplantul de celule stem este garanția că cei mici se vor putea bucura de o viață liniștită, fără probleme medicale. Baby Stem este partener Seracell în România, banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării și al eliberării lunare.

Datorită laboratoarelor performante, dar și a camerelor sterile special dotate de recoltare, Seracell este una dintre puținele bănci de celule stem care a obținut două dintre cele mai importante acreditări, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE.

Baby Stem aduce în România calitatea serviciilor germane, în ceea ce privește recoltarea și procesarea de celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitați Babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022