Cuprins
Atunci când ești însărcinată, orice afecțiune care apare poate deveni o problemă cu adevărat îngrijorătoare. Infecția cu Klebsiella este un subiect pe care orice viitoare mămică ar trebui să-l cunoască pentru a știi cum să-și protejeze sarcina cât mai bine. Află ce înseamna această afecțiune și cum se manifestă.
Klebsiella reprezintă un tip de bacterii care sunt, în mod normal, inofensive. Acestea trăiesc în intestinele tale fără să-ți cauzeze vreo problemă. Însă, klebsiella pneumoniae poate fi periculoasă dacă se răspândește în alte părți ale corpului, mai ales dacă deja suferi de vreo afecțiune. Acestea se pot transforma în „bacterii puternice” care sunt aproape imposibil de combătut cu antibiotice comune. Germenii pot favoriza apariția pneumoniei, pot infecta răni sau intra în sângele și pot provoca alte probleme grave.
Acești germeni nu se răspândesc prin aer. Ai nevoie de contact direct pentru a te îmbolnăvi. O modalitate ar fi să-ți atingi o tăietură de pe piele cu mâinile murdare. Majoritatea infecțiilor au loc în spitale și în alte locuri cu mulți bolnavi. Germenii se pot răspândi și atunci când se instalează pe dispozitive medicale precum: tuburi endotraheale și ventilatoare, care ajută la respirație.
Simptomele depind de locul în care se află infecția. De exemplu, dacă bacteriile au favorizat apariție pneumoniei, este posibil să resimți:
Klebsiella pneumoniae poate ataca și alte părți ale corpului tău. Astfel, poți avea infecția în sânge, la inimă sau în tractul urinar.
Una dintre cele mai bune metode de precauție este foarte simplă – spală-te întotdeauna pe mâini înainte de a:
Dacă simți că este ceva în neregulă cu sănătatea ta, consultă imediat un medic. Orice simptom poate ascunde probleme grave de sănătate care ar putea influența evoluța sarcinii.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…