Întârzierea menstruației: Semn că ești gravidă?

Cuprins

 

Înainte de a începe o discuție despre posibile motive pentru întarzierea menstruației, trebuie sa țineți cont ca singurul care va poate arăta cu certitudine dacă sunteți sau nu însărcinată este un test de sarcină efectuat la cel puțin 10 zile de la întârzierea menstruației. Dacă ți-ai dorit un copil, întârzierea menstruației poate să fie pentru tine o veste bună. În caz contrar, un motiv de panică și îngrijorare.

Află de la specialiștii Baby Stem din ce motive poate întârzia menstruația și dacă acesta este un semn că ai putea fi însărcinată.

Însă, în timp ce simptomele clasice ale sarcinii sunt cu siguranță experimentate de multe femei, sarcina nu este singurul motiv pentru care sânii dumneavoastră ar putea fi răniți sau perioada dvs. ar putea întârzia. Deci, dacă sunteți un îngrijorător care este predispus la sarcină panică, chiar și în perioadele de timp în care nu sunteți activi sexual, citiți mai departe pentru a afla cinci simptome clasice de sarcină care nu înseamnă neapărat că sunteți însărcinată.

Întârzierea menstruației – simptom al sarcinii

În fiecare lună, uterul se pregătește pentru sarcină dezvoltând o mucoasă din vase de sânge și țesuturi în care ar trebui să se implanteze un embrion. Dacă nicio sarcină nu are loc, uterul se curăță de mucoasa uterină care iese prin vagin timp de aproximativ 5 zile. Aceasta este ceea ce numim menstruație.

Întregul proces al menstruației pe care îl cunoașteți, se bazează pe faptul că nu sunteți gravidă – atunci când nu se implantează ouă fertilizate în uter în decurs de o lună, uterul își îndepărtează mucoasa și încearcă iar luna viitoare. Atunci când un ovul fertilizat rămâne implantat, mucoasa uterină este ocupată și, astfel, menstruația nu mai apare.

Se poate ca în timpul de întârziere menstruație să aveți simptome obișnuite ale sindromului pre-menstrual, dar această să întârzie să apară. Dacă aveți o viață sexuală activă, orice întârziere de menstruație ar trebui luată în serios, fiind o posibilitate de a fi însărcinată.

 Întârzierea menstruației – când nu este simptom al sarcinii 

Știți deja că stresul poate avea o serie de efecte neplăcute, cum ar fi durerile de cap, creșterea în greutate, acneea și alte probleme ale pielii – și poate afecta și apariția regulată a menstruației.

  • Stresul – Când vă aflați sub stres fizic sau emoțional, corpul produce doi hormoni de stres, adrenalină și cortizol. Nivelurile ridicate forțează creierul să decidă ce funcții corporale sunt esențiale și care sunt nesatisfăcătoare până când evenimentul stresant se termină. fluxul de sânge către mușchi și oxigen la plămâni cresc (o parte din răspunsul în timp ce altele, cum ar fi digestia și sistemul reproductiv, se pot opri temporar în cazuri extreme.
  • Fluctuațiile de greutate – Greutatea dvs. vă poate afecta hipotalamusul, o glandă în creier care răspunde de reglarea diferitelor procese din organism – inclusiv ciclul menstrual. Pierderea extremă în greutate, un aport caloric scăzut sau slăbirea bruscă afectează hipotalamusul, iar corpul dumneavoastră nu va elibera estrogenul necesar pentru a construi mucoasa uterului. Același lucru se întâmplă și cu tulburările de alimentație cum ar fi bulimia și anorexia, care determină de asemenea scăderea nivelului de estrogen.
  • Probleme ale glandei tiroide – Glanda tiroidă, situată în gât, reglează metabolismul și interacționează, de asemenea, cu multe alte sisteme din corp. Dacă aveți de-a face cu orice tip de dezechilibru tiroidian, fie că este vorba de hipo sau hipertiroidism, acest lucru poate fi un motiv pentru care întârzie menstruația dumneavoastră. Dacă observați alte simptome ale unei tulburări tiroidiene, luați legătura cu medicul dumneavoastră pentru un diagnostic oficial.
  • Sindromul ovarului polichistic – este un dezechilibru hormonal care se reduce la lipsa de ovulație, deci aveți alte niveluri de estrogen, progesteron și testosteron. Sindromul ovarului polichistic poate duce la dispariția menopauzei sau la întârzierea ei. Alte simptome ale sindromului ovarului polichistic includ creșterea părului în locuri precum fața și pieptul, dificultatea de a pierde în greutate și problemele potențiale legate de fertilitate. Medicul vă poate ajuta să stabiliți un plan de tratament pentru a gestiona această afecțiune.

menstruatieDacă îți dorești să rămâi însărcinată iar menstruația ta întârzie, așteaptă până la 10 zile și fa-ți singură un test de sarcină. După rezultatul testului, programează o vizită la medicul ginecolog. Vorbește cu acesta despre orice întârziere a menstruației și dacă nu aștepți un copil sau nu ești activă sexual și nu există posibilitatea de a fi însărcinată. Poți preveni multe afecțiuni ale bebelușului tău prin procedura de recoltare a celulelor stem. Este foarte bine să vorbești din timp cu doctorul tău despre tehnica de recoltare a celulelor stem.

Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania aduce experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.

Nota pentru Întârzierea menstruației: Semn că ești gravidă?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (10 note, media: 3,80 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile