Cuprins
Fertilizarea in Vitro este procesul de fecundare prin extragerea ovulelor, preluarea unei probe de spermă, apoi combinarea manuală a unui ovul și a spermei într-un vas de laborator. Embrionul este apoi transferat în uter.
Fertilizarea in vitro reprezintă o șansă pentru acele cupluri care nu pot concepe un copil, dar și-l doresc foarte mult. Avantajul principal al acestei proceduri este obținerea unei sarcini și a unui copil sănătos în următoarele cazuri:
Tuburi falopiene blocate: pentru femeile cu tuburi falopiene blocate sau deteriorate, Fertilizarea in Vitro oferă cea mai bună oportunitate de a avea un copil.
Pacienți mai în vârstă / pacienți cu rezervă ovariană scăzută: Fertilizarea In Vitro poate fi utilizată pentru a maximiza șansele de a concepe pentru pacienții cu o vârstă mai înaintată.
Infertilitate masculină: cuplurile cu o problemă de infertilitate masculină vor avea șanse mult mai mari de a concepe un copil cu ajutorul fertilizării decât în cazul unei fecundări în mod natural.
Infertilitate inexplicabilă: 1 din 6 cupluri suferă probleme de fertilitate și uneori acestea rămân nediagnosticate după investigații. Acești pacienți pot beneficia de intervenția de fertilizare in vitro.
Sindromul ovarului polichistic: aceasta este o afecțiune frecventă în care există un dezechilibru hormonal care duce la cicluri menstruale neregulate.
Endometrioza: Pacienții cu endometrioză, unde părți ale mucoasei uterului cresc în afara pântecului, ar putea să opteze pentru Fertilizarea in Vitro, deoarece s-a dovedit de succes și în acest caz.
Ca și în cazul majorității procedurilor medicale, există riscuri potențiale. Simptomele mai severe includ următoarele:
Dacă prezinți oricare dintre aceste simptome de mai sus, contactează imediat medicul. Riscurile suplimentare ale Fertilizării in Vitro includ următoarele:
Extragerea ovulelor poate avea riscuri de sângerare, infecție și deteriorare a intestinului sau vezicii urinare.
Șansa unei sarcini multiple este crescută odată cu utilizarea tratamentului de fertilitate. Există riscuri și preocupări suplimentare legate de naștere, inclusiv riscul crescut de naștere prematură și greutatea scăzută la naștere.
Așadar, fertilizarea in vitro reprezintă o oportunitate pentru acele cupluri care își doresc copii, dar, din diverse cauze nu reușesc sa conceapă unul.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…