Cuprins
Când corpul tău prezintă semne că ar putea pierde sarcina, se numește „avort spontan amenințat”. Este posibil să te prezinți la medic cu o mică sângerare vaginală sau o durere a abdomenului inferior mai mică de intensitate. Aceste semne pot dura zile sau săptămâni, iar colul uterin să fie încă închis. Doctorul îți va spune că prezinți iminență de avort sau amenințare de avort și îți va recomanda ce este necesar în cazul tău.
Durerea și sângerarea pot să dispară și poți continua să ai o sarcină sănătoasă și un copil sănătos. Sau, din contră, lucrurile se pot agrava și vei suferi un avort spontan.
Rareori există ceva ce medicul, moașa sau chiar tu ați putea face pentru a proteja sarcina. În trecut, se recomanda odihnă la pat, dar nu există nici o dovadă științifică că acest lucru ajută în acest stadiu.
Iminența de avort poate fi prezentă chiar până la șase luni ale fătului, atunci când el este considerat viabil în cazul în care s-ar naște prematur.
Avortul inevitabil este pierderea de sarcină ce poate apărea după o amenințare de avort spontan sau fără avertizare. Există, de obicei, mult mai multe sângerări vaginale și crampe puternice la nivelul uterului. Un avort spontan ce a început nu mai poate fi oprit. În cursul avortului, cervixul se deschide și fătul în curs de dezvoltare va ieși prin sângerare.
Principala cauză a iminenței de avort și a avortului spontan inevitabil este dată de o anomalie genetică a fătului. În principiu, dacă există o anomalie genetică a fătului, acesta nu se dezvoltă corect și nu se poate adapta la viața intrauterină.
Alte cauze ale iminenței de avort pot fi anomalii ale uterului mamei, probleme de sănătate, implantarea greșită a embrionului.
Odihna la pat, anumite ovule cu hormoni sau pastile pentru liniștirea contracțiilor uterine sunt recomandate.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…