Una dintre întrebările ce le vin adesea în minte femeilor însărcinate este ce pot consuma acestea în sarcină şi de ce ar trebui să se ferească. Vă propunem să le luăm pe rând să ne lămurim astăzi dacă femeile pot consuma lapte în timpul sarcinii, pentru că deşi este un aliment cât se poate de bogat în proteine şi subtanţe utile ogranismului, acesta de multe ori poate cauza şi reacţii alergice.
Ei bine, la drept vorbind laptele este bogat în calciu şi proteine şi ar fi chiar indicat de consumat în sarcină, conform recomandărilor medicilor. Cu toate acestea reacţia organismului la consumul laptelului poate fi cât se poate de diferită de la o persoană la alta. Tocmai de aceea, vă recomandăm să consumaţi lapte doar după ce v-aţi consultat medicul curant şi aţi pregătit analizele necesare (doctorul vă va ajuta cu informaţii în acest sens). Ceea ce trebuie să mai ştiţi este că laptele se apbsoarbe şi de digerat în totalitate nu în stomac, ci în intenstin, tocmai de aceea trebuie să ţineţi cont de aceste schimbări în organism.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…