Una dintre întrebările ce le vin adesea în minte femeilor însărcinate este ce pot consuma acestea în sarcină şi de ce ar trebui să se ferească. Vă propunem să le luăm pe rând să ne lămurim astăzi dacă femeile pot consuma lapte în timpul sarcinii, pentru că deşi este un aliment cât se poate de bogat în proteine şi subtanţe utile ogranismului, acesta de multe ori poate cauza şi reacţii alergice.
Ei bine, la drept vorbind laptele este bogat în calciu şi proteine şi ar fi chiar indicat de consumat în sarcină, conform recomandărilor medicilor. Cu toate acestea reacţia organismului la consumul laptelului poate fi cât se poate de diferită de la o persoană la alta. Tocmai de aceea, vă recomandăm să consumaţi lapte doar după ce v-aţi consultat medicul curant şi aţi pregătit analizele necesare (doctorul vă va ajuta cu informaţii în acest sens). Ceea ce trebuie să mai ştiţi este că laptele se apbsoarbe şi de digerat în totalitate nu în stomac, ci în intenstin, tocmai de aceea trebuie să ţineţi cont de aceste schimbări în organism.