Toți copiii plâng. Plâng foarte mult în primul an și mai ales în primele trei luni. Desigur, acesta este și momentul în care este totul nou pentru tine și este ușor să începi să te panichezi sau să te îngrijorezi că faci ceva greșit. Începe prin a înțelege că plânsul este singurul mod în care un bebeluș comunică.
Un cuplu devine cu adevărat responsabil atunci când se hotărăște să aibă un copil și încearcă să îi ofere acestuia un viitor cânt mai frumos și îmbelșugat din toate punctele de vedere și lipsit de probleme. Celulele stem ajută la tratarea a peste 70 de boli grave, precum bolile autoimune, cancerul, leucemia, etc. În plus, șansele ca o rudă să fie compatibilă sunt de 1 la 4, față de 1 la 200.000 dacă ar fi nevoie de înscrierea persoanei respective pe o listă de transplant.
Top 3 principale motive pentru care plânge bebelușul
Bebelușii au un număr foarte mic de nevoi și fiecare are propriul plâns unic. Există trei motive principale pentru care bebelușul plânge, așa că întotdeauna verificați dacă totul este bifat înainte să vă panicați.
Îi este foame. Înainte să se nască, bebelușii nu stiu ce este foamea. Nevoia de hrană este satisfăcută înainte de a ști despre ea. Foamea este un sentiment nou și este important – evident că e periculos dacă corpul tău nu îți spune că are nevoie de hrană.
Se simte inconfortabil. Cel mai probabil plânge pentru că scutecelul trebuie schimbat.
Este obosit. În general bebelușii plâng atunci când au nevoie de odihnă. Dar după cum știți din articolele anterioare, pentru un nou-născut este foarte greu să adoarmă singur, de aceea are nevoie de ajutorul tău. Spune-i o povestioară, cântă-i, mângâie-l și vei vedea cum va adormi instantaneu.
Alte motive pentru plâns
Cu toate că foamea, oboseala sau scutecul murdar sunt explicația pentru cele mai multe plânsete, există și alte lucruri care ar putea deranja bebelușul.
Simte durere. Acesta este lucrul care ne trece prin minte prima oară când auzim plânsetele.Cu timpul, acest sunet va deveni inconfundabil, deoarece este mult mai intens față de celelalte plansete.
Se simte bolnav. Sentimentul de îmbolnăvire nu este neapărat același lucru cu durerea – ar putea fi doar o durere de burtă. Verifică semnele de boală, cum ar fi o erupție cutanată sau o temperatură ridicată și, dacă nu ești mulțumit, poți suna la medicul de familie.
Se plictisește. Uneori dorește companie, dorește să fie distrat, vrea să stea împreună cu tine pentru că te place și se gândești că ești cool. Tu nu te-ai plictisi dacă ai fi fost ascuns într-un pătuț toată ziua?!?
Se sperie. Nu uita că totul din jur este nou pentru el. Fiecare sunet poate fi terifiant, fiecare joc de lumini, gest sau lucruri care ție ți se par normale, pe el îl pot speria.
Pur și simplu nu se va opri
Ai avut grijă de lucrurile evidente – hrană, schimbat de scutece, jucat împreună, cântat, dar pur și simplu nu se oprește. Nimeni nu poate face față unui copil care plânge foarte mult. Iată câteva lucruri care ar putea ajuta: zgomotul continuu de fond precum mașina de spălat sau o muzică liniștitoare uneori funcționează, deoarece îi distrage atenția fără să vrea; ia-l la o plimbare prin parc sau cu mașina. Uneori, schimbările de peisaj funcționează perfect. În plus, bebelușilor le place să stea în mașină; cântă-i ceva care se repetează, cu o rimă melodică haioasă; vorbește-i calm. Copilul îi place vocea ta și îl liniștește.
Ce să nu faci niciodată!
Să nu îți treacă prin minte să faci mișcări bruște cu bebelușul! Acest lucru poate provoca daune durabile reale – sângerare sau chiar leziuni ale creierului.
Să încerci să nu te înfurii. Ușor de spus, greu de făcut. Dar dacă te simți furios, pune copilul în pătuț și mergi în altă cameră timp de zece minute până când te liniștești.
Să nu începi să țipi! Acest lucru poate provoca mult mai mult rău și nu îl va face să se oprească!
Baby Stem este partener exclusiv Seracell în România şi pune la dispoziţia clienţilor săi servicii de recoltare si de depozitare a celulelor stem în parametri nemţeşti de evaluare a calităţii. Pentru mai multe informaţii, accesaţi accesează secțiunea dedicată din site-ul nostru.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…