Ghidul gravidei în sezonul rece

Sarcina este o adevărată provocare pentru fiecare dintre femei. Indiferent de vârstă, job, stil de viață sau anotimp, aceasta aduce cu sine o mulțime de schimbări. Programul, stările emoționale, sensibilitatea specifică, insomniile sau dimpotrivă dormitul excesiv, toate aceste aspecte influențează starea viitoarei mămici și o fac să iasă din zona sa de confort. Ce ne facem însă când pe lângă toate aceste inconveniente mai adăugăm și o perioadă a anului mohorâtă, care le obligă să iasă îmbrăcate gros din cap până în picioare?

  Iată câteva sfaturi care te vor ajuta pe tine și pe bebelușul tău sa treceți cu bine peste sezonul rece

  1. Mare grija la imunitate!

Viitoarele mămici au o imunitate scăzută, ceea ce înseamnă automat că sunt mai predispuse la îmbolnăvire. Cum nu pot lua multe medicamente pentru a nu afecta bebelușul, acestea trebuie să fie foarte atente la stilul vestimentar pe care îl adoptă în decursul celor 9 luni de sarcină.  Cumpără-ți așadar haine cu care te poți îmbrăca ușor și de care să te dezbraci la fel de ușor.

  1. Alimentația în timpul sarcinii

O alimentație sănătoasă va ajuta viitoarele mămici să ducă la final sarcina fără probleme. În lunile friguroase, este foarte important ca gravida să consume cât mai multe fructe și legume, deoarece acestea sunt extrem de bogate în vitamine, minerale și antioxidanți.

  1. Sportul pe vreme rece în timpul sarcinii

Este adevărat că doctorii recomandă femeilor gravide să nu se expună timp îndelungat la frig, însă asta nu înseamnă că trebuie să se izoleze în casă. Nicidecum. Sportul este foarte important deoarece ajută la creșterea imunității și așa scăzută în timpul sarcinii. În plus, de-a lungul timpului, s-a observat că femeile care sunt active în timpul sarcinii își revin mai repede după naștere. Așadar, sportul este bun, chiar și în perioade reci.

  1. Hidratarea în timpul sarcinii

Din cauza temperaturilor scăzute, avem tendința de a consuma puține lichide, lucru total gresit. Fiecare gravidă ar trebui să consume cel puțin 2 litri de apă pe zi, hidratarea fiind un punct extrem de important în cele 9 luni de sarcină.

  1. Microbii si imunitatea scăzută

Indiferent de sezonul în care ne aflăm, o viitoare mămică trebuie să aibă foarte mare grijă la igienă. Microbii care se găsesc pretutindeni și imunitatea scăzută din timpul sarcinii nu reprezintă cea mai buna variantă pentru gravide, de aceea acestea trebuie să acorde o atenție sporită atunci când vine corba de igiena lor.

Pentru mai multe sfaturi despre cum poate fi dusă o sarcină la bun sfârșit fără probleme, despre alimentație și sport, poți vizita Babystem.ro

Dacă ai în plan rcoltarea de celule stem, îți stăm cu mare drag la dispoziție cu mai multe informații în cadrul unei întâliri în care să-ți povestim despre beneficiile acestei proceduri. Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem numărul 1 în Germania (în ceea ce priveste recoltările lunare si eliberările totale). Având sediul central în Berlin, Seracell este prezentă în Spania, Italia, Serbia si Egipt.

Datorită facilitătilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării si stocării probelor biologice.

Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem.

 

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022