Ghid al gravidei de sărbători

Sărbătorile reprezintă perioada din an în care fiecare revine în sânul familiei, pentru a petrece câteva zile departe de griji și de rutina de zi cu zi. Acestea sunt una dintre ocaziile cele mai plăcute și mai așteptate, toată perioada anului.

Luna decembrie este caracterizată ca fiind cea mai frumoasă lună din an, datorită cadourilor care se oferă întreaga lună, a vizitelor dese acasă și a sărbătorilor care sunt întotdeauna un prilej de bucurie.

Bucuria devine însă cu atât mai mare, când familia urmează să-și mărească numărul de membri. Da, și gravidele se pot bucura de sărbătorile de iarnă și pot participa la activitățile specifice acestora, fără a-și pune sarcina în pericol.

Decizia de a recolta celule stem la naștere oferă viitorilor părinți șansa ca cel mic să fie lipsit de probleme medicale și să aibă parte doar de momente plăcute alături de cei dragi lui în orice perioadă a anului.

  Iată 5 tradiții pe care viitoarele mămici le pot respecta fără a-și pune în pericol bebelușul

 1. Împodobirea bradului

La împodobirea bradului pot participa și viitoarele mămici, atâta timp cât nu se urca la înălțimi foarte mari pentru a agăța globurile. De asemenea, efortul trebuie dozat extrem de atent, în funcție de numărul de luni ale sarcinii, contraindicațiile date de medic și starea de sănătate a viitoarei mămici. Așa că, mare atenție!

 2. Pregătirea mesei de Crăciun

Viitoarele mămici pot participa la pregătirile numeroase din această perioadă a anului, cu mențiunea că, dacă se simt obosite, să renunțe sau să ia o pauză. Suprasolicitarea nu va face altceva decât să le epuizeze și să dăuneze sarcinii, astfel că este important ca ele să țină cont de aceste aspecte. Este foarte important ca ele să nu care obiecte grele, așa că, dacă aducerea pe masă a unor farfurii, de exemplu este permisă, montarea meselor sau mutarea lor dintr-un loc în altul este total exclusă în cazul viitoarelor mămici.

3. Goana după cadouri

Shopping-ul n-a omorât pe nimeni, până acum, astfel că și viitoarele mămici pot participa la sesiuni de cumpărături, pentru a alege cadoul perfect pentru cei dragi. Mare atenție însă, încălțămintea trebuie să fie una confortabilă și lejeră, pentru ca intenția de a face un cadou cuiva drag să nu se transforme într-un coșmar. În plus, vestimentația trebuie să fie lejeră, de preferat alcătuită din mai multe rânduri de articole vestimentare, pentru a putea renunța, pe rând, la ele, la nevoie.

4. La colindat

Viitoarele mămici pot merge la colindat, dacă își doresc acest lucru. Și în acesta caz însă, vestimentația și încălțămintea joacă un rol foarte important. Gravidele ar trebui să aleagă obiecte vestimentare lejere, să fie bine îmbrăcate pentru a nu risca să răcească și să pună astfel în pericol bebelușul. În timpul sarcinii, femeile devin mult mai sensibile și mai predispuse la infecții și răceală, de aceea este nevoie de o grijă atent acordată pe toată perioada celor 9 luni.

 5. Obiceiuri noi, la ceas nou

Viitoarele mămici sunt, în mod special, atente la felul în care cei din jur, în special celelalte mămici se poartă cu copiii lor. Sărbătorile, datorită numărului mare de oameni pe care îi strâng la masă, vor da viitoarei mămici ocazia să observe și să studieze comportamentul celorlalte familii și să-și formeze propriile păreri despre cum ar vrea să fie lucrurile în viitoare ei familie, după nașterea celui mic.

Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Seracell este banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării și al eliberării lunare, în vederea efectuării transplanturilor de celule stem.

Seracell dispune de două acreditări extrem de importante GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, de aceea colaborarea cu Baby Stem este una extrem de importanta. Seracell dispune, de asemenea, de patru laboratoare avansate și de două camere sterile suplimentare, ventilate cu trei aparate de aer condiționat speciale, de înaltă performanță, ce sunt separate prin încuietori speciale.

Seracell are în portofoliu peste 1000 de tratamente cu celule stem, în fiecare an, peste 100 de pacienți apelând la serviciile acesteia pentru terapii clinice cu celule stem prelucrate în laboratoarele proprii. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022