Orice simptom este mult mai îngrijorător în timpul sarcinii. Starea gravidei trebuie evaluată permanent, iar orice urmă de modificare a unor valori va trezi un motiv real de îngrijorare. Febra în timpul sarcinii poate fi un real pericol în unele cazuri, de aceea trebuie investigată de la primele minute ale apariției.
Cu cât treci mai repede peste perioada sarcinii, grijile tale vor începe să scadă ușor. Bebelușul va putea fi asigurat dacă te-ai gândit și la recoltarea de celule stem la momentul nașterii. Baby Stem este partenerul de nădejde al tuturor mămicilor care aleg să recolteze celule și care aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem.
Vei afla în acest articol tot ce trebuie să știi despre temperatura normală în sarcină și ce înseamnă cu adevărat să ai febră în timpul sarcinii.
Care este temperatura normală în sarcină?
Dacă temperatura ajunge la 100 de grade F, contactează imediat medicul. În caz contrar, o febră de grad scăzut (una care este sub 100 de grade F), de obicei nu este ceva de care să îți faci griji atunci când ești însărcinată. Este și ceva ce nu trebuie ignorat: monitorizarea permanentă. Termometrul trebuie să îl ai mereu la îndemână pentru a putea face acest lucru.
Cauze ale unei temperaturi ridicate în timpul sarcinii
Febra este adesea cauzată de infecții ale tractului urinar și de virusuri respiratorii, dar și infecțiile inofensive ar putea fi, de asemenea, vinovate.
Alte cauze frecvente ale febrei în timpul sarcinii includ:
- gripă
- pneumonie
- amigdalită
- deshidratare
- hipertiroidism
- Pielonefrită (infecție renală)
Când ar trebui să merg la medic?
Dacă febra nu dispare în 24 până la 36 de ore, trebuie să mergi neapărat la un medic specialist. De asemenea, ar trebui să mergi la medic dacă ai vreunul dintre aceste semne, pe lângă febră: dureri abdominale, greață, contracții sau erupții cutanate. Febra ar putea fi un simptom pentru alte afecțiuni cum ar fi citolomegalovirusul, gripa, frigul, intoxicația alimentară, HIV / SIDA, IBD, sifilisul, toxoplasmoza sau varicela. Temperatura ridicată în timpul sarcinii nu este un subiect deloc de neglijat.
Cum ar trebui să mă tratez?
Febra în prima lună de sarcină este la fel de periculoasă ca febra în o perioadă mai înaintată a sarcinii, sau dimpotrivă. Există însă soluții. Este în regulă să iei acetaminofen (Tylenol) în timp ce ești însărcinată.
Dacă ești îngrijorată să iei Tylenol în timpul sarcinii, amintește-ți că dacă bebelușul s-a născut astăzi și are febră, medicii și asistentele medicale i-ar fi dat Tylenol. În plus, ficatul va metaboliza medicamentul. Asigură-te că ai luat-o în conformitate cu instrucțiunile de dozare de pe ambalaj și întreabă întotdeauna medicul înainte, dacă nu ești sigură de cât de mult se ia.
Rămâi departe de ibuprofen (Advil), totuși. Majoritatea studiilor recomandă femeilor însărcinate să evite cu desăvârșire AINS, cum ar fi ibuprofenul, deoarece acestea pot afecta sistemul cardiovascular al bebelușului mai târziu în timpul sarcinii.
Dacă încercați să rămâneți departe de medicamente și vreți totuși să vă ajutați să scadă temperatura corpului, încercați o baie călduță sau folosiți o cârpă rece pe cap. După naștere, sănătatea bebelușului este mai ușor de urmărit dacă alegi să recoltezi la naștere celule stem.
Când ai reușit să devii mamă, sănătatea copilului tău poate fi asigurată prin recoltarea de aceste celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania (în ceea ce priveste recoltările lunare si eliberările totale).
Seracell funcţionează în strânsă legatură cu Facultatea de Medicină a Universităţii Rostock, una dintre cele mai vechi universităţi din nordul Europei și are în portofoliu peste 1000 de tratamente cu celule stem, în fiecare an peste 100 de pacienți apelând la serviciile acesteia pentru terapii clinice cu celule stem prelucrate în laboratoarele proprii.