Exerciții gravide (femei însărcinate) de făcut acasă


Exerciții pentru gravide de făcut acasă

Cuprins

Programul de exerciții
Plié
Ridicarea picioarelor din poziția întins pe o parte
Întoarce și ridică
Pe rând, un singur braț

Dacă ești însărcinată, cu siguranță ai nevoie de puțină mișcare. Durerile de spate, greutatea acumulată sau digestia grea ar putea să fie cele care să te determine să faci câteva exerciții ușoare. Dacă în zona ta nu există clase speciale de exerciții pentru gravide sau dacă, pur și simplu, nu dorești să te deplasezi, există câteva exerciții pentru gravide pe care le poți efectua chiar în confortul casei tale.

 
Programul de exerciții

A fi în formă nu trebuie să însemne un angajament de timp mare sau echipament fantezie. Următorul program de antrenament este simplu, se poate face acasă și este sigur în fiecare trimestru.

Asigură-te că faci mișcările în ordinea indicată și, pentru rezultate optime, efectuează antrenamentul în fiecare zi. Verifică întotdeauna cu medicul tău înainte de a începe acest program sau orice exercițiu.

 
Plié

Stai cu spatele drept și distanțează picioarele la nivelul șoldurilor. Sprijină mâna de spătarul unui scaun așezat în laterala ta sau de o bară de sport. Îndoaie genunchii la 45 de grade,
Îndoiți genunchii, coborând torsul cât mai jos posibil, păstrând în același timp spatele drept . Îndreptați picioarele pentru a reveni la poziția de plecare. Repetați patru repetări.

Întărește coapsele și fundul și îmbunătățește echilibrul.

 
Ridicarea picioarelor din poziția întins pe o parte

Întindeți-vă pe partea dreaptă și sprijiniți capul pe antebraț. Îndoiți piciorul drept la un unghi de 45 de grade și lăsați piciorul stâng întins. Așezați brațul opus pe podea pentru stabilitate. Ridicați piciorul stâng până la înălțimea șoldului și repetați patru repetări. Apoi, îndoiți genunchiul stâng și sprjiniți-l pe o pernă. Îndreptați piciorul drept și ridicați-l cât mai sus pentru 4 repetări. Schimbați părțile și repetați.

 
Întoarce și ridică

Așează-te pe marginea unui scaun robust, cu spatele drept, cu picioarele pe podea, cu brațele în părțile laterale. Ține o greutate de până la 5 kg în fiecare mână, cu palmele îndreptate spre corp. Îndoiți coatele astfel încât brațele să formeze un unghi de 90 de grade.

Apoi, menținând coatele îndoite, ridicați greutățile la înălțimea umărului. Coborâți brațele în lateral, apoi îndreptați-le pentru a reveni la poziția de pornire. Repetați de câteva ori fără a forța.

Întărește: Bicepsul și umerii.

 
Pe rând, un singur braț

Folosind un scaun robust, plasați genunchiu drept pe scaun, piciorul stâng pe podea. Aplecați-vă în fașă, paralel cu podeaua și plasați mâna dreaptă pe scaun. Țineți o greutate de până la 5kg în mâna stângă, cu brațul extins și în linie cu umărul, având palma orientată spre interior. Îndoiți cotul stâng sus, astfel încât brațul să formeze un unghi de 90 de grade. Păstrați poziția câteva secunde și reveniți la poziția de plecare. Repetați de câteva ori apoi schimbați brațul.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania.
BaBy Stem colaboreaza, de altfel, cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie.
Baby Stem oferă un serviciu medical unic pe piața din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life.
Cells4Life este singura bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eșantioane stocate în prezent.


La Baby Stem vei găsi servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Afla mai multe despre beneficiile celulelor stem de aici https://www.babystem.ro/celule-stem.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022