Rmn-ul este utilizat pentru evaluarea anomaliilor obstetricale, placentare și fetale la gravide. Imagistica RMN este recunoscută ca un instrument util de diagnosticare și este utlizat pentru a evalua o gamă largă de afecțiuni care pot reprezenta un pericol atât pentru femeile gravide cât și pentru copii.
Utilizarea RMN-ului pe timpul sarcinii este adesea necesară la gravide. Astfel, nu este surprinzător faptul că pacienta va întreba dacă este obligatoriu să fie expusă sau nu unui astfel de test. Riscurile legate de mediul înconjurător sunt greu de evaluat pentru pacientele gravide, din cauza numărului de permutări posibile ale diferiților factori care sunt prezenți în acest cadru.
.Află de la BabyStem dacă este bine sau nu să faci RMN în sarcină:
Este RMN-ul dăunător organismului?
Au fost efectuate mai multe cercetări clinice pentru a determina efectele RMN-ului în timpul sarcinii. Majoritatea studiilor de laborator nu au evidențiat niciun semn de vătămare sau deteriorare a fătului. Această procedură este una sigură și nu poate pune sănătatea copilului sau a mamei în pericol, dar cel mai important nici a organismului. În ultimii 30 de ani, mii de femei au efectuat examenul RMN și nu s-a găsit vreo dovadă care să ateste că acest test poate afecta copilul.
De ce să ai nevoie de un RMN?
Medicul tău ginecolog îți poate recomanda un RMN dacă ai simptome care necesită un tratament sau întâlnești probleme de sănătate care nu pot aștepta până la nașterea copilului. Există o gamă largă de motive pentru care este posibil să fii nevoită să faci un RMN. Ecografia este cel mai frecvent test de imagistică din perioada sarcinii. De obicei se concentrează pe făt. Cu toate acestea, atunci când ultrasunetele nu oferă un răspuns clar, se efectuează un RMN. Acest test nu utilizează raze X. Utilizează unde radio și un magnet puternic pentru a obține imaginile dorite.
La ce să te aștepți dacă faci RMN
Examenul RMN se concentrează asupra imaginii unei părți particulare a corpului, cum ar fi copilul din pelvis, creierul sau coloana vertebrală. Timpul de scanare variază în funcție de partea corpului care va fi scanată. Cu toate acestea, cele mai multe examene RMN vor necesita să stai între 20 și 40 de minute.
Știm că viața copilului tău este primordială, de aceea, Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem asistență pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro