Ecografia transvaginală!Când trebuie să o fac și cum mă poate ajuta?
Cuprins
- Ce este ecografia transvaginală?
Cum se efectuează ecografia transvaginală?
Ce se întâmplă în timpul procedurii?Ecografiile transvaginale sunt cu precădere pe lista procedurilor medicale pe care nimeni nu le dorește, dar probabil vei avea nevoie la un moment dat în timpul sarcinii de acest tip de ecografie. Iată tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală!
Ce este ecografia transvaginală?
Ecografia transvaginală este un test cu ultrasunete ce utilizează unde de sunet de înaltă frecvență pentru a crea imagini ale organelor interne. Testele imagistice pot identifica anomalii și pot ajuta medicii să diagnosticheze condițiile.
Acest tip de ultrasunete poate fi util în cazul în care medicul trebuie să vadă uterul, ovarele, trompele uterine, colul uterin sau zona pelviană generală, precum și bebelușul sau chiar organele acestuia.
Cum se efectuează ecografia transvaginală?
Pentru efectuarea acestui tip de ecografie, ginecologul sau un profesionist medical trebuie să introducă un instrument de dimensiuni medii în vaginul tău pentru a surprinde acele imagini.
Dacă ești reticentă în ceea ce privește ecografia transvaginală, sperăm că citirea detaliilor despre ceea ce implică procedura va face totul mai puțin îngrijorător.Iată la ce să te aștepți înainte, în timpul și după procedură:
Ce se întâmplă în timpul procedurii?
Când este timpul să începeți procedura, vă așezați pe spate pe masa de examinare și vă îndoiți genunchii.
Medicul acoperă sonda cu ultrasunete cu un prezervativ și gel de lubrifiere și apoi o introduce în vagin. Dacă prezinți alergie la latex, asigură-te că i-ai spus asta ginecologului sau ecografistului tău.
S-ar putea să simți o presiune în timp ce medicul introduce sonda de ecografie. Acest sentiment este similar cu presiunea resimțită în timpul unei recoltări Papanicolau atunci când ginecologul introduce un specul în vagin.
Odată ce transductorul se află în interiorul vaginului, undele sonore revin din organele interne și transmit imagini din interiorul bazinului tău pe un monitor.
Tehnicianul sau medicul mișcă încet sonda în timp ce aceasta este încă în interiorul corpului. Sonda oferă o imagine completă a organelor.
Medicul poate recomanda o sonografie cu infuzie salină (SIS). Acesta este un tip special de ultrasunete transvaginal care implică introducerea apei saline sterile în uter înainte de ultrasunete pentru a ajuta la identificarea eventualelor anomalii posibile în interiorul uterului. Aceasta însă nu se poate face în timpul sarcinii.
Nu îți face griji! Ecografia transvaginală nu reprezintă niciun risc, nu este dureroasă și ajută la observarea corectă a tuturor organelor și a fătului.
Vrei să afli mai multe despre stocarea celulelor stem la naștere?
Citește pe site-ul nostru tot ce trebuie să știi despre celule stem. Pentru mai multe informații nu ezita să ne contactezi.