Este una dintre manifestările care pot să însoţească femeia însărcinată pe tot parcursul sarcinii. Bine, durerile de cap sunt un fenomen destul de răspândit şi în mod obşinuit, doar că în sarcină trebuiesc evitate analgezicele. Şi-atunci cum putem scăpa de durerile chinuitoare de cap? Prin metode simple, dar eficiente.
1. Una din ele ar fi aplicarea de comprese în locul unde simţiţi durerea de cap. Acestea sunt mai eficiente dacă sunteţi relaxată, întinsă pe pat, într-o încăpere mai întunecoasă. De exemplu: dacă durerea se face resimţită în partea temporală a capului, compresa rece se aplică la baza gâtului. Dacă durerea este resimţită în faţă, aplicaţi un prosop înmuiat în apă caldă pe toată faţa. Puteţi aplica şi comprese pe ochi. Puteţi aplica prin contrast alternând compresele calde cu cele reci.
2. De multe ori durerile de cap pot fi cauzate de insuficienţa de oxigen şi atunci soluţia de înlăturare a problemei este plimbarea. Oboselile, durerile de picioare şi coloană pot fi înlăturate de somn. Uneori din cauza durerilor de cap nu puteţi adormi, rugaţio pe cineva din apropiaţi să vă facă un masaj uşor. Şi dacă nu aveţi pe cine să rugaţi, atunci vă puteţi masa singură, cu mişcări circulare în zona tâmplelor. Vă puteţi masa zona dintre degetul mare şi cel arătător, deseori este eficient împotriva durerilor de cap.
3. Aromaterapia poate fi eficientă. Puteţi încălzi puţin ulei de lavandă în căndeluţe speciale, sau de portocală, uleiul de lîmâie sau mentă sunt foarte relaxante şi eficiente.
4. Încercaţi un duş călduţ pentru a vă relaxa şi abate gândurile în altă parte. Un ceai din plante este foarte util în asfel de cazuri, dacă însă simţiţi că durerea de cap a fost provocată de foame atunci rezolvarea este simplă şi ascunsă în alimente gustoase şi săţioase.
Evitaţi orice fel de stres. Iar dacă durerile de cap nu dispar nici după ce aţi încercat toate metodele enumerate mai sus şi sunt foarte insistente şi greu de suportat adresaţi-vă medicului pentru o investigaţie.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…