Despre minuni

Deseori, uimiţi şi copleşiţi de secolul vitezei în care trăim ni se pare că timpul de care dispunem este prea puţin şi pentru noi, pentru a neasculta, pentru a ne da seama ce vrem, ce ne place cu adevărat şi ce nu… Acestea ne fac să devenim ceva mai egoişti. Or, copii, naşterea cer foarte multă dedicare, implicare şi prea puţin egoism. Ceea ce ni se poate părea o jertfire la început este poate unul dintre cele mai frumoase, mai înălţătoare, mai adevărate şi mai pline sentimente. Să dai naştere unui copil înseamnă să participi la procesul de creaţie, să contribui sincer, cu iubire şi dedicaţie la ceea ce vrea să devină lumea în care trăim. Este păcat să ne refuzăm acest minunat dar, darul de a crea. Femeile însărcinate sunt poate unele din cele mai frumoase, pentru că frumuseţea lor înseamnă viaţă şi dăruire. Viaţa care se naşte în tine, pe care o simţi cum se zbate, respiră, te loveşte cu picioruşele ei mici îţi dă cel mai adevărat sentiment de fericire! Este o fericire pe care o îngrijeşti, pe care o cultivi cu responsabilitate şi dăruire necondiţionate, dintr-un sentiment adânc asuns şi înrădăcinat de dragoste.

Dragi mămici, poate nici nu conştientizaţi uneori cât de importantă este dăruirea voastră. De aceea, aveţi grijă de micul sufleţel ce se va naşte. Renunţaţi la deprinderile mai puţin sănătoase, gândiţi pentru doi! Oricâte nu am putea greşi – oricine greşeşte, de oricâte ne-ar putea fi frică – toate vor fi bune într-un final, pentru că mama poate orice atunci când vine vorba despre copilaşul ei. Iar el trebuie să vină într-un mediu mai bun, ferit de greşeli, obiceiuri nesănătoase.

Dragostea, nerăbdarea cu care aşteptăm acest mic şi firav sufleţel să se nască se pot îmbina uneori cu frica de a nu reuşi să-l protejăm suficient. Nu vă umpleţi gândurile cu frici mărunte, nu există lucruri pe care o mamă să nu le poată face pentru puiuţul ei. În plus, natura ştie să se echilibreze, să se ajute, o să aveţi intuiţia şi sprijinul necesar ca să le duceţi pe toate cu bine până la capăt.

Naşterea este poate cel mai dificil proces din acest ciclu frumos, dar se încununează cu ceea ce putem numi pe deplin înţeles – binecuvântarea Lui Dumnezeu. Natura a avut grijă ca toate durerile crâncene să fie uitate în prima secundă când vom auzi plânsul bebeluşului nostru. Sau când îi vom vedea ochii plini de seninătate, cum numai un copil îi poate avea. Şi de aici firea maternă îşi va face auzită vocea.

Dragostea, căldura grija maternă sunt de neînlocuit. Prin laptele mamei vor trece la bebeluş nu numai substanţe nutritive foarte necesare şi sănătoase, dar şi iubire, linişte, acceptare – sentimente cu care este neapărat să ne învăţăm puiul pentru a-l creşte sănătos şi echilibrat emoţional. Lăsaţi-i pe cei dragi să participe, să vă ajute, să-l înconjoare pe cel mic cu atenţie şi iubire sinceră. Primiţi toate sfaturile bune de la medicul curant şi toate vor fi bune! O să cunoaşteţii că nimic nu se compară cu sentimentul de a fi mamă şi cu iubirea dulce, sinceră a copilului tău!

Mamele sunt cele mai fericite, mai frumoase şi mai binecuvântate femei din câte există! Mult curaj, dragile noastre!

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022