Depresia în sarcină: Află cum afectează fatul!


Suferi de depresie în timpul sarcinii? Află ce impact are asupra fătului!

Cuprins

  • Depresia în sarcină
    Cum se manifestă depresia în timpul sarcinii?
    Care sunt semnele de depresie în timpul sarcinii?
    Care sunt posibililele declanșatoare ale depresiei în timpul sarcinii?
    Poate depresia în timpul sarcinii să dăuneze copilului?

    Sarcina trebuie să fie una dintre cele mai fericite perioade ale vieții unei femei, dar pentru multe femei este o perioadă de confuzie, teamă, stres și chiar depresie. Conform Congresului American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG), între 14-23% dintre femei se vor lupta cu unele simptome de depresie în timpul sarcinii.

    Depresia în sarcină

    Depresia este o tulburare de dispoziție care afectează 1 din 4 femei la un moment dat în timpul vieții lor, deci nu ar trebui să fie o surpriză faptul că această boală poate atinge, de asemenea, femeile gravide. Dar, prea des, depresia nu este diagnosticată corect în timpul sarcinii, deoarece oamenii cred că este doar un alt tip de dezechilibru hormonal.

    Această presupunere poate fi periculoasă pentru mamă și pentru copilul nenăscut. Depresia în timpul sarcinii este o boală care poate fi tratată și gestionată; cu toate acestea, este important să cauți întâi ajutor și sprijin.

    Cum se manifestă depresia în timpul sarcinii?

    Depresia în timpul sarcinii sau depresia antepartum este o tulburare a dispoziției la fel ca depresia clinică. Tulburările de dispoziție sunt boli biologice care implică schimbări în chimia creierului.

    În timpul sarcinii, modificările hormonale pot afecta substanțele chimice din creier, care sunt direct legate de depresie și anxietate. Acestea pot fi exacerbate de situații dificile de viață, care pot duce la depresie în timpul sarcinii.


    Care sunt semnele de depresie în timpul sarcinii?

    Femeile cu depresie se confruntă de obicei cu unele dintre următoarele simptome timp de 2 săptămâni sau mai mult:

  • Tristețe persistentă
    Dificultatea de concentrare
    Somn prea puțin sau prea mult
    Pierderea interesului pentru activitățile de care te bucuri de obicei
    Gânduri recurente de deces, sinucidere sau lipsă de speranță
    Anxietate
    Sentimente de vinovăție sau de lipsă de valoare
    Modificarea obiceiurilor alimentare

  • Care sunt posibilele declanșatoare ale depresiei în timpul sarcinii?
  • Probleme de relaționare
    Familie sau istoric personal al depresiei
    Tratamente de infertilitate
    Pierderea anterioară a sarcinii
    Evenimente de viață stresante
    Complicații în timpul sarcinii
    Istoria abuzului sau traumei

  • Poate depresia în timpul sarcinii să dăuneze copilului?

    Depresia care nu este tratată poate prezenta riscuri potențial periculoase pentru mamă și copil.

    Depresia netratată poate duce la alimentație proastă, băutură, fumat și comportament suicidar, care pot provoca apoi naștere prematură, greutate mică la naștere și probleme de dezvoltare.

    O femeie care este deprimată de multe ori nu are puterea sau dorința de a se îngriji în mod adecvat pentru ea sau copilul ei în curs de dezvoltare.

    depresia in ultimul trimestru de sarcinaBebelușii născuți de mame care sunt deprimate pot fi mai puțin activi, arata mai puțină atenție și ar fi mai agitați decât copiii născuți de mamele care nu sunt deprimate. De aceea, obținerea ajutorului potrivit este important atât pentru mama, cât și pentru copil.

    Ai grijă de sănătatea ta și caută ajutor ori de câte ori experimentezi o situație care îți provoacă neliniște sau disconfort.

    Până la naștere, află totul despre recoltarea și stocarea celulelor stem din cordonul ombilical. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Interesează-te despre beneficiile stocării celulelor stem de aici https://www.babystem.ro/celule-stem